Русија

РУСКИ АНАЛИТИЧАР: „Пригожин је жив и спрема освету“ (ВИДЕО)

Руски политички аналитичар тврди да је Јевгениј Пригожин жив и да је његов двојник погинуо у прошлонедељној авионској несрећи, а не лично вођа Вагнера.

Пригожин је „жив, здрав и слободан“ у неименованој земљи, према др Валерију Соловеју, чак и док се у Русији одржавала његова сахрана којој руски председник Владимир Путин није желео да присуствује.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Запањујућа тврдња коју је изнео Соловеј каже да је Пригожин преварио план за његово убиство коју је одобрио Путин и саставио његов савет безбедности.

Пригожин сада смишља своју освету, каже политички аналитичар, бивши професор на престижном московском Институту за међународне односе [МГИМО], школи за обуку шпијуна и дипломата.

Доктор Соловеј оптужује руске власти да лажу да је Пригожинов ДНК пронађен на месту несрец́е у региону Твер и да су свесни да је покушај да се убије Вагнеров вођа пропао јер је у авион ушао двојник – за којег се знало да га Пригожин повремено користи.

„Прво, авион којим је Јевгениј Пригожин требало да лети је оборен од стране руског система противваздушне одбране“, рекао је он, оспоравајући тврдње америчких обавештајних служби да је авион уништен експлозивом који се налазио у авиону.

„Унутар авиона није било експлозије. Оборен је споља,“ тврди он и додаје:

Тајна операција за извођење овог удара „развијена је у руском Савету безбедности, а одобрио ју је лично руски председник Владимир Путин.“

„Сам Пригожин није био у авиону. Уместо њега је летео његов двојник. Иначе, Владимир Путин је тога савршено свестан,“ каже Соловеј и додаје:

„Ако је веровати званичним изјавама руских власти, шта онда рећи…?“

Соловеј је рекао да ће открити Пригожинову наводну земљу изгнанства почетком следећег месеца, али је негирао да је то у Африци где Вагнерова приватна војска има вишеструке интересе.

Извор: Дејли мејл