Србија

НЕВРЕМЕ СТИГЛО У СЕВЕРОЗАПАДНУ СРБИЈУ: Ево који делови су следећи на удару

У ОВОМ часу снажан облачни систем из Хрватске захватио је северозападне пределе Србије и Бачкој већ доноси кишу и пљускове са грмљавином.

У наставку послеподнева овај облачни систем са падавинама захватиће и Бачку, док ће падавине из Босне захватити Подриње, Срем, Мачву, Колубарски округ, потом Београд и Подунавље и доносити кишу и пљускове са грмљавином, објавио је метеоролог Ђорђе Ђурић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Локално се очекују и јачи пљускови са грмљавином.

Овакво време последица је премештања веома снажног циклона преко нашег подручја и то својим центром преко Панонске низије даље на североисток.

Он доноси и веома ветровито време, уз веома јак, на ударе у планинама и олујни југозападни ветар.

Како се налазимо у предњем и топлом сектору циклона, преовладава и веома топло време за крај октобра.

Тренутне температуре крећу се од 19°Ц на северу Војводине до 24-25°Ц у осталим пределима Србије, а најтоплије је у Лозници са 26°Ц. Сјеница и Златибор мере 17°Ц, а Копаоник 9°Ц.

У наредним сатима до северозапада Србије очекује се и продор хладног фронта, који ће потом до вечери стићи и до осталих предела Србије, па се киша и пљускови са грмљавином очекују у већем делу Србије.

При продору хладног фронта југозападни ветар биће у скретању на северозападни, који ће у Војводини бити веома јак.

Добра весте је да ће ветар у свим пределима Србије бити у слабљењу.

Ваздушни притисак је под утицајем циклона данас веома низак.

Заједно са југозападним струјањем стигле су и честице песка из Сахаре, па се у пределима са падавинама очекује прљава киша.

У току вечери и ноћи очекује се пораст ваздушног притиска и то ће бити увод у стабилизацију времена током викенда, уз право пролећно време до краја месеца.

Извор: Телеграф