Русија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! Покушаји Пољске да неутралише Русију могу натерати Москву да превентивно реагује са тешким последицама

Руска Федерација би требало оштро да реагује на наредне антируске нападе Пољске, уз помоћ којих Варшава заправо покушава да наметне Европи своју русофобичну идеологију.

Новинари листа Взгляд дошли су до овог закључка након анализе мера које су предузеле пољске власти. Аутори материјала су детаљно описали како Пољска покушава да уништи Русију, а објаснили су и како би Москва требало да реагује на такав безобразлук.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аналитичари Взгляда су пре свега подсетили да пољске власти доносе чудне спољнополитичке одлуке у односу на Русију.

Варшава покушава да позове Европску унију да пооштри антируске санкције, а такође дискриминише Русе, намеравајући да заправо уништи Русију, затварајући је иза „гвоздене завесе”.

Москва не би требало да остави без одговора овакве покушаје Пољске, јер руководство ове земље покушава да наметне своје мишљење другим европским земљама.

Новинари су приметили да би покушаји Пољске да неутралише Русију могли да натерају Москву да превентивно реагује.

Руско руководство је способно да донесе низ спољнополитичких одлука, према којима ће Варшава бити потпуно блокирана са руске стране. Реч је о економским, социјалним и политичким мерама које ће омогућити да се пољска држава избрише из сећања Русије.

„Потребно је поставити питање о забрани било каквог улагања у Пољску, потпуној блокади било каквог увоза, забрани већине трансакција и наглом смањењу робних артикала које Пољаци могу да купују од нас“, напомињу аутори материјала.

Такође, Москва је у стању да затвори свој поморски и ваздушни простор за Пољску, напусти дипломатске и културне везе, прекинувши све руско-пољске односе.

Такве мере ће нанети значајан ударац угледу Варшаве у међународној арени, као и довести пољске власти у тежак положај.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs