Издвајамо Свет

ХИЛАРИ И БИЛ НА КРВ И НОЖ: Игнорисала га током кампање и ево што је урадио онда…

Блиски сарадник Била Клинтона сведочио је жестокој свађи са Хилари. “Мислио сам да ће Бил добити инфаркт”, каже он и открива праве разлоге зашто је изгубила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пред сам крај кампање, Бил и Хилари Клинтон жестоко су се посвађали јер је Хилари кривила директора ФБИ Џејмска Комија за њен нагли пад у анкетама.

“Био сам са Билом у Литл Року када је кренуло урлање преко телефона. Она је оптужила Комија да је поново отворио истрагу због њеног кориштења приватног емаил сервера и тако преокренуо њену кампању” рекао је један од најближих сарадника бившег америчког председника, преноси Дејли мејл.

“Бил није прихватао да ће је Коми коштати избора. Што се њега тицало, сва кривица је лежала на Робију Муку (водитељу кампање), Џону Подести (председнику кампање) и Хилари јер су без имало такта и става говорили о јадној економији и утицају привреде на милионе и милионе гласача радничке гласа”, наставља извор.

“Бил је био толико црвен у лицу да сам се плашио да ће добити срчани удар. Толико се разбеснео да је бацио мобилни са крова свог пентхауса према реци”, истиче сарадник.

Током кампање, Бил Клинтон мислио је да га водитељи кампање игноришу и молио их је да фокус кампање ставе на економију. Понављао им је да би требало да се обраћају људима који се осећају прегаженим технолошким напретком и глобализацијом.

“Бил је рекао да стално нападање Трампа због његових мана забавља вође кампање и медије, али то није порука која ће ангажовати бираче, нарочито не у индустријским државама” појашњава извор.

“Бил је увек у кампањи покушавао да се прикаже као човек који разуме ваше муке, а Хилари је испала као неко ко бесни на свог противника, не као неко ко жели да побољша живот радничкој класи” каже извор, који додаје да је Бил жестоко критиковао Хилари јер није прихватила позив на обележавање дана св. Патрика на Универзитету Нотрдам.

“Бил је рекао и да су многи Афроамериканци дубоко разочарани Обамином владавином. Упркос све већем ангажману државе, њима економски није било ништа боље, а насиље им је и даље уништавало заједнице. Рекао је да би Хилари требало да оде у јужни део Чикага и осуди насиље.”

Иако је Бил признао да је ФБИ отварање истраге дошло у незгодном тренутку, био је уверен да скандал није однео превагу јер су бирачи већ одавно одлучили.

“Корен његовог беса био је у томе што су га њени саветници и лидери камање стално дистанцирали. Не може бити користан ако се види као још један волнотер. Нису га слушали и то га је разбеснело. А он ипак нешто зна о политичким кампањама. На почетку октобра ми је рекао да Хилари и њена екипа срљају у пропаст”.

Извор:Нет.хр