Издвајамо Србија

ОТАЦ ГАРДИСТЕ МОЛИ ДА СЕ ОТКРИЈЕ ИСТИНА: Не мрзимо Вука, само желимо да знамо како су деца настрадала!

Не мрзим ја ни Вука, ни Тадића ни Кргу, али неко треба да одговара и ако неко нешто зна и ако је нешто крио, каже Јанко Јаковљевић

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

БЕОГРАД – Јанко Јаковљевић, отац убијеног гардисте Драгана Јаковљевића, моли бившег министра Вука Јеремића да каже шта зна и помогне да се што пре открије ко им је убио децу.

– Тражимо правду 12 година, бијемо битку и ко је крив нека одговара за своја дела, јер ми смо изгубили децу. Не мрзим ја ни Вука, ни Тадића ни Кргу, али неко треба да одговара и ако неко нешто зна и ако је нешто крио нека одговара. Нама је свачија помоћ добродошла у расветљавању те трагедије. Да ли је Вук, да ли је Тадић или Крга, небитно, жалосно је, макар са људске стране. Зашто, ако су нешто знали, за 12 година нису ништа рекли – рекао је Јаковљевић за Курир.

Адвокат породица страдалих гардиста у Топчидеру, Олгица Батић данас је поручила да породице убијених заслужују истину и да Вук Јеремић треба да каже све што зна о овом случају! Батићева додаје да не разуме зашто се дигла толика прашина јер је бивши шеф дипломатије Вук Јеремић позван у СБПОК само да да своја сазнања, а не као окривљени.

Подсетимо, Служба за организовани криминал МУП Србије (СБПОК) уручила је данас позив бившем шефу дипломатије Србије и председнику ЦИРСД-а Вуку Јеремићу да се у својству грађанина јави на саслушање.
Вук Јеремић објавио је на Твитеру да је полиција покушала да га приведе.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да полиција није приводила бившег шефа дипломатије Вука Јеремића већ да је његовом адвокату уручен позив, а по предмету везаном за околности смрти двојице гардиста на Топчидеру.

Иначе, Батићева је у априлу ове године поднела захтев београдском Вишем тужилаштву да саслуша Вука Јеремића и Бориса Тадића, на околности сазнања које имају о трагедији у Топчидеру, сазнаје Курир. Тужилаштво је већ у мају издало налог полицији за прикупљање потребних обавештења, односно, да у својству грађана саслуша Јеремића и Тадића. Читав поступак је и даље у фази предистраге коју спроводи полиција.

Гардисти Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић убијени су 5. октобра 2004. године у војном објекту подземног склоништа  „Караш“, у Топчидеру.

 

Извор: Курир