Занимљивости Издвајамо

БОРА СТЈЕПАНОВИЋ УДАРИО НА КУСТУРИЦУ: Њему треба дијагноза психијатра, који није Караџић!

Боро Стјепановић, глумац, редитељ, аутор многих филмских, телевизијских и театарских креација, творац „Аудиције“ и бивши декан и професор на Академији сценских уметности у Сарајеву, рекао је да не жели да анализира свог бившег сарадника Емира Кустурицу и да би то требало да уради психијатар, али да није Радован Караџић.

„Мислим да ја не могу направити ту дијагнозу, може само психијатар ако је поштен. Под условом да тај психијатар не буде Караџић. То је за психијатра, даље немам ништа да додам. Страшно, неки дан га гледам, слушам како петља о вери и о Богу, о слављењу Божића, то су бесмислице“, то су баљезгарије, то су будалаштине, како је Бог највећа идеја коју је човек смислио и зато он мора веровати у ту идеју“.

Па зашто онда верујеш у Православље? То је само један реп у длаци, длака за длаку, што каже народ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шта значи крстити се овако или онако, славити Светог Саву или не знам кога, то је преписано, као што је Стари завет или Књига постања преписана од Сумера, Бабилонаца…

Зашто бих ја сада веровао у то?! Исто као да ја сада верујем да на небу постоји неки Хамлет који је Бог освете. То је литература, то је машта, то је будалаштина.

Ја не кажем да то није велика истина и велика идеја, јест, да постоји нешто изнад нас, у нама свима, што нас је створило, али то нипошто није овај Бог.

Тај човјек са седом брадом који седи на облаку и испија кафу, како гледамо у реклами, а поред њега Свети Петар с кључевима о појасу, дајте молим вас.

Сад он покушава да оправда себе поред Бадњака и неког заложеног камина, да оправда своје богатство које је стекао причајући о социјалној правди и једнакости“, рекао је Бора.

 

Извор: Клиx/Р. Дуркић