Здравље Издвајамо

ДР. СЛАЂАНА ВЕЛКОВ ОТКРИВА: Радите ово сваки дан и излечите се од сваке болести!

Др Слађана Велков је рођена у Скопљу, а одрасла је у Србији. Студирала је медицину у Нишу и Скопљу, где је и дипломирала.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Радила је за Уједињене нације у Македонији, као лекар опште праксе у Хитној помоћи у Врању и у Кувајту као лекар и менаџер за развој медицине.

Последњих неколико година бави се бесплатним образовањем о самоизлечења правилном исхраном и начином живота. Одржала је преко стотину предавања, радио и ТВ гостовања у Саудијској Арабији, Индији, Србији, Македонији, Кувајту, Шпанији, Бугарској и Аустралији. Велики је заговорник превенције болести у виду здравог начина живота и права избора на вакцинисање.

Она тврди да ова дијета и савети за здрав начин живота помажу код свих болести, а да је поштовање сваког од њих од велике важности за комплетно излечење.

– У току првог сата после изласка или пре заласка сунца гледајте у Сунце. Почните са 10 секунди, повећавајте 10 секунди сваког дана. Станите босоноги на суву земљу или бетон док гледате у Сунце.

– Пијте чисту воду без флуорида или филтрирајте воду из славине повратном осмозом. Најбоља је природна, изворска нефлаширана вода. Оставите воду на сунцу неколико сати у провидним, безбојним, стакленим боцама да би упила сунчеву енергију. Не остављајте је ноц́у напољу.

– Будите физички активни на свежем ваздуху свакога дана. То је једна од најбољих метода детоксикације.

– Избегавајте флуоресцентно светло.

– Ходајте боси најмање 15 минута дневно. Проведите један сат дневно у миру.

– Дишите дубоко на свежем ваздуху најмање 20 минута ујутро и увече.

– Спавајте између 10 увече и 2 ујутру, зато што тада наше тело лучи лековите хормоне. Пратите ритам Сунца.

– Избегавајте гледање телевизије, филмова и читање дневних новина. Пронађите хоби који вас испуњава, читајте књиге, сликајте и слушајте релаксирајућу музику.

– Избегавајте комерцијалне козметичке препарате, замените их природним.

– Исхрану базирајте на сировом воћу, поврћу и житарицама, без животињских производа.

– Ако једете кувано поврће, једите двоструко више сирово поврће.

– Избегавајте индустријску храну, посебно супе или зачине који садрже Моно Содиум глутамат (који се налази у скоро свакој сланој индустријској храни); употребљавајте морску со и природно биље.

– Избегавајте дијеталне производе који садрже вештачке заслађиваче.

– Избегавајте алкохол, цигарете, кафу, црни чај, жвакаће гуме, храну или пића из конзерви.

– Постепено елиминишите све лекове под надзором вашег лекара.

– Избегавајте синтетичке витамине.

– Замените вештачке собне освеживаче природним (на пример, лаванда).

– Избегавајте употребу мобилног телефона, коришћење слушалица и држите телефон даље од тела.

– Будите позитивни, имајте осмех увек на лицу, то ће поспешити лучење лековитих хормона.

– Не размишљајте и не говорите негативно о себи или другима, јер ваша подсвест прати ваше мисли. Понашајте се као да сте здрави.

– Кад опростимо, ослобађамо се мржње и љутње који утичу на лучење негативних хормона и оштећују наше здравље. Опраштајући другима, ми помажемо себи.

– Чак и менталне болести могу да се лече сировом биљном храном и сунцем.

Јеловник без животињских производа др Слађане Велков

Доручак: Свежи сок и свеже воће уз гледање у Сунце.

Ручак: Свежи сок од шаргарепе, салата од воћа (банана, јабука, смокве итд.) Или салата од поврћа.

Вечера: Свежи сок од шаргарепе, велика салата од зеленог поврћа (зелена салата, броколи, спанаћ, карфиол, целер, шаргарепа, итд.). Касније у току вечери можете попити чашу или две органског јабуковог сока или појести комад воћа.

Ова докторка сматра да је идеална исхрана потпуно сирова биљна храна.

Прелазна дијета за почетнике, такође без животињских производа

Доручак: Велика чаша сока од наранџе, шаргарепе или јабуке. Пахуљице од разних житарица, додајте по једну кашику претходно самлевених ланених, сунцокретових и бундевиних семенки као и неког сувог воћа. Сипајте воду преко мешавине увече и оставите да одстоји преко ноћи. Једите ујутро за доручак уз гледање у сунце. Можете јести и само воће или домаћи хлеб од кукуруза или хељде, намазан медом.

Ручак: Свежа салата од мешаног поврћа. Чорба од поврћа (кувана са мало воде и на тихој ватри). Велика чаша сока од јабука или шаргарепе. Печени кромпир. Свеже кувано поврће.

Вечера: Јеловник је исти као за ручак.

Можете јести другачије поврће и воће као и различите методе припремања кромпира и органског интегралног пиринча. Између оброка можете пити свеже воћне сокове, шаку претходно потопљених преко ноћи, бадема, ораха, семенки као и поврће и воће. Повремено узимајте махунарке: азуки пасуљ, боранију, грашак. Кувајте на ниској температури.

За бољи укус користите маслиново уље, морску со и суво поврће. Комплетно искључите из исхране бело брашно и шећер, као и њихове продукте, месо, рибу, јаја, млеко и све врсте индустријске и прерађене хране. Пијте воду без флуорида.

Дијета за тешко болесне

Болести настају услед:

1. Недовољно електромагнетне (сунчеве) енергије
2. Недостатка хранљивих материја (само кувана храна)
3. Превише токсина (временом акумулираних у телу)

У складу са тим, препоручује докторка, лечење се састоји од следећег:

– Преплавити тело хранљивим састојцима и сунчевом енергијом.

– Гледање у сунце. Не једе кувану храну најмање 3 месеца. Касније можете додати 15 одсто једноставне куване хране само за вечеру (печени кромпир, интегрални пиринач, кувано поврће), али је боље бити на комплетно сировој храни док симптоми потпуно не ишчезну.

– Треба пити 13 чаша свежег сока дневно, сваког сата: 1 сок од поморанџе, 4 сока од зеленог лиснатог поврћа, 5 јабука / шаргарепа и 3 сока од шаргарепе. У почетку, ако не можете пити толику количину сока, можете пити мање количине, али морате их пити сваког сата. Такође, првих дан-два у почетку можете прескочити 3 сока од шаргарепе.

Сок мора бити свеж, али ако морате припремити унапред сок од шаргарепе можете помешати са соком од јабука, да бисте заштитили сок од оксидације. Немојте гутати сок директно – задржати га кратко у устима, да би се помешао са пљувачком.

– Можете јести воће и поврће, мале количине претходно потопљених бадема или ораха. Пожељне су и 2 кашике ланеног уља дневно или 2 кашике свеже самлевеног ланеног семена.

Докторка напомиње: Ова брошура је едукативне природе, није намењена дијагностиковању, лечењу или превенцији ниједне болести. Ако сте болесни, потражите савет вашег лекара.

 

Извор: Атма.хр