Русија

Хитно! ОГЛАСИО СЕ КРЕМЉ: Путин примио нацрт резолуције о признању

Фото: Јутјуб

Председник Русије Владимир Путин примио је нацрт резолуције коју је изгласала Дума у којем се тражи признање ДНР и ЛНР, самопроглашених република Донбаса, потврдио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

– Тренутно нема коментара тим поводом, председник је добио захтев. Тај захтев је снажан одраз расположења и наших посланика и већинско је становиште у нашој земљи, али председник је акценат ставио на то да је најважније да се нормализује, помогне у нормализацији ситуације на југо-истоку Украјине, а то се може учинити доприносећи имплементацији Минских споразума. На то ће се и усредсредити председник у свом раду – рекао је Песков.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање новинара да ли се у Кремљу слажу с тим да би признање ДНР и ЛНР било кршење Минских споразума, Песков је одговорио:

– Несумњиво да признање није у корелацији са Минским споразумима. Председник је нагласио да је најважнији задатак реализација минског комплекса мера – казао је он.

За нацрт резолуције јуче је гласао 351 депутат, против је било 16, а један уздржан, а председник Думе Вјачеслав Володин је рекао посланици сматрају да ће признавање ДНР и ЛНР створити основу за осигурање гаранција безбедности и заштиту грађана од спољних претњи, као и јачање међународног мира и регионалне стабилности.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com/rs.sputniknews.com