Русија Свет

УДАРНО! Москва одговорила

Сједињене Државе не верују у тврдњу Русије да повлачи трупе са украјинске границе и сумњају да је Москва повећала своје присуство за чак 7.000 војника.

То је изјавио један високи званичник Бајденове администрације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Јуче је руска влада саопштила да повлачи трупе са границе са Украјином. Али сада знамо да је то било лажна тврдња”, рекао је тај званичник новинарима не износећи медјутим додатне детаље или доказе, преноси агенција Ројтерс.

Високи званичник наводи и да је Русија јавно тврдила да се ангажује у дипломатији и да је изнела тврдње о “деескалацији” док се “приватно мобилише за рат”.

Руско министарство одбране саопштило је јуче да се руске снаге повлаче након одржавања војних вежби у близини Украјине и објавило видео на којем се види како снаге напуштају полуострво Крим.

Русија је саопштила да је објавила нови видео у којем се види повлачење трупа са границе са Украјином, јавља Ројтерс. Москва је и у уторак објавила да је повукла део снага у гарнизоне, али НАТО, САД, Британија и Естонија су тврдили да то није тачно.

Кијев је затражио да се данас одржи седница Савета безбедности на којој ће се расправљати о резолуцији Думе којом се признаје независност Луганска и Доњецка.

Украјина је јуче забележила неколико случајева кршења примирја у Донбасу.

Русија објавила нови видео повлачења

Руско министарство одбране објавило је видео на којим се види како се војници и војна опрема повлаче са запада земље и враћају у своје гарнизоне, након обављених вежби.

Министарство је саопштило да ће тенкови и оклопна впзила бити пребачени железницом, а прећи ће 1.000 километара.

Русија је и у уторак објавила снимке повлачења својих трупа са границе са Украјином, а јуче је саопштила да се јединице руског Јужног војног округа враћају у гарнизоне након маневара на Криму.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг