Русија

ПУТИН СЕ ХИТНО ОГЛАСИО! Зауставите их, ситуација је озбиљна!

РУСКИ председник Владимир Путин оштро је јуче критиковао САД и њихове савезнике због улоге коју су имали у Авганистану, где су талибани након повлачења највећег дела америчких трупа преузели власт у земљи.

Руски председник је јуче након разговара са немачком канцеларком Ангелом Меркел у Москви поручио да је брза офанзива којом су талибани освојили власт у Авганистану показала узалудност западних напора да наметну своју визију демократије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Неопходно је зауставити неодговорне напоре САД којима желе да наметну своје вредности другима и покушавају да изграде демократију у другим земљама, а при томе не узимају у обзир историјска, етничка и верска питања и потпуно игноришу традиције других народа – нагласио је Путин.

Он је рекао и да Москва добро познаје прилике у овој земљи и да се раније уверила да су контрапродуктивни покушаји да се наметну облици владавине и друштвеног живота који су јој страни, а та примедба је очигледна референца на десетогодишњи совјетски рат у Авганистану који је завршен повлачењем совјетских трупа 1989.

 

Извор: Танјуг