Издвајамо Србија

МРКОЊИЋ ОДБРУСИО СТЕФАНОВИЋУ: Нешо, Ружић је за тебе Сорбона!

Социјалиста извређао министра јер је критиковао понашање потпредседника СПС

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јесте нова година, али рат међу коалиционим партнерима СНС-СПС букти истим интензитетом! Чорбу је овај пут забиберио почасни председник СПС Милутин Мркоњић!

Пошто је министар полиције Небојша Стефановић рекао да Ивица Дачић треба коначно да каже да ли је и његов став то што ради Бранко Ружић, огласио се Мркоњић и поручио да је Ружић диван младић, док је Стефановић потпуно небитан!

Ко је квазиполитичар

– Бане Ружић је изванредан младић и сјајан млади политичар, а ја не коментаришем изјаве небитних, квазиполитичара са политичке сцене Србије. Бане је Сорбона за њих – казао је у даху Мркоњић у разговору за наш лист.

Новица Тончев, председник општине Сурдулица, отишао је корак даље, па је рекао да верује да су Дачић и Ружић јединствени, те да је лидер СПС одушевљен Ружићевим слободним изјавама (оним у којима напада СНС, прим. аут.).
– Све што изјаве потпредседници СНС иде у прилог расту рејтинга СНС и Вучића. Тако је и са СПС кад се огласи Ружић, јер његове изјаве увек дижу рејтинг СПС и Дачићу. А то што наша Статутарна комисија не сме да удари на Ружића, доказ је јединства Ивице и Бранка – каже Тончев и додаје:
– За мене нема дилеме да се Дачић потајно одушеви када прочита Ружићеве изјаве, јер је свестан да Бранко жели да ојача позицију странке у јавности и бирачком телу. Кад год Ивица прокува и глава му се усија од муке и притисака, Ружић му другарски сипа кофу хладне воде на главу и он се охлади. Све док је то „туширање“ добронамерно и у интересу СПС, страначки органи сигурно неће кажњавати Ружића.

Дачић ћути о гафовима

Подсетимо, Стефановић је, на питање да ли мисли да Ружић има прећутну дозволу Дачића за то што ради, јер и поред низа гафова и даље седи у врху странке, рекао у интервјуу за Вечерње новости:
– То се и ја питам, али на то треба да одговори Дачић. Он треба коначно да каже да ли је ово што ради Ружић и његов став или не. Мада, и изостанак санкција по Ружића је нека врста одговора.

Ивица Дачић јуче није одговорио на СМС с конкретним питањима. По обичају.

Извор:Курир.рс