Издвајамо Свет

ОВО СУ СВИ МЕДИЈИ ВЕШТО САКРИЛИ: ТРАМП у седишту ЦИА рекао нешто што се ни Кенеди не би усудио!(ВИДЕО)

Доналд Трамп започео свој први дан као председник САД-а у суботу, 21. јануара, посетом седишту ЦИА-е у Ленглију у Вирџинији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај догађај је од великог значаја- не само због реткости председничких посета ЦИА-и, већ због онога што је Доналд Трамп рекао окупљеним запосленима у ЦИА-и док је говорио у главном холу седишта агенције.

Иако је већина његових примедби, у трајању од око 15 минута, била помирљива и очигледно са циљем да се закопају ратне секире, са онима у агенцији који су предводили кампању клеветања против Трампа на тему Русије, пред крај своје изјаве је изнео не тако суптилан наговештај да неће толерисати даље противљење његовом мандату.

Износећи примедбе на рачун недостатка простора у Сали да се смести публика, председник је предложио редизајнирање седишта ЦИА-е без “стубова“.

“Нећемо имати стубове. Разумете ли? Ми ћемо се решити стубова“.

Свако ко мисли да је Трамп говорио о архитектонским карактеристикама, пропушта нешто. Врло је јасно шта је хтео да каже. Он је мислио на петоколонаше у америчкој влади, које представља ЦИА, који су радили и још увек настављају да раде без надзора и често заправо против уставно изабране владе.

Начињено је много поређења између председника Трампа и Џона Кенедија. Трамп дефинитивно није Кенеди. Џон Кенеди никада не би имао ту безобразну дрскост да ушета у седиште ЦИА-е и изнесе танко прикривену претњу њима у лице– са осмехом. Трамп је далеко од Џона Кенедија, који је у Белу кућу дошао искрено, помало наивно и са мало искуства у вођењу и делању изван неколико година у конгресу.

Доналд Трамп има велику храброст. Он је умарширао директно у лављу јазбину и недвосмислено рекао “Видите, ја сам спреман да оставим прошлост иза нас– али ни не помишљајте да ме изиграте док идем напред!“

Из реакције присутних, чинило се да су људи имали разумеванај за новог председника. Заиста постоје скривени колонаши у агенцији, било у руководству или негде друго, са којима Трамп тек треба да се суочи.

 

Извор: Wебтрибуне.рс