loading...
Издвајамо Србија

ВУЧИЋ О ДОДИКУ НА “ЦРНОЈ ЛИСТИ” – Имам информацију од Американаца да…

Премијер Србије Александар Вучић, упитан о вести да су САД увеле санкције председнику РС, рекао је да је од Американаца добио потврду да ће се то догодити.

„Од Американаца сам добио информацију да ће тако нешто да се догоди, али нисам добио информацију о садржају и о томе какве ће све санкције против председника Републике Српске увести“, рекао је Вучић за РТС и додао: „Не знам да ли сам то смео да кажем“.

На питање да ли ће се Србија придружити санкцијама, премијер је одговорио:

„Влада као колегијални орган одлучује, лично не знам како да вам одговорим, да кажемо да замрзавамо имовину председнику РС и да му бранимо да дође у Београд…. Не иде, то се неће догодити…“

Раније данас „Блиц“ је објавио да су Сједињене Америчке Државе увеле санкције председнику Републике Српске Милораду Додику.

Санкције против Милорада Додика подразумевају забрану путовања у САД и замрзавање имовине на територији те државе, као и у свим земљама које се буду придружиле санкцијама, навео је лист.

„Не знам да ли је информација да сам стављен на америчку црну листу тачна, јер ниједан званични документ још нисам добио, али очекујем тако нешто“, рекао је Додик за „Вечерње новости“ у реакцији на сазнање „Блица“.

 

Извор: Б92

loading...