Србија

Дачић о Николићу: “Ко је луд да иде за губитником?”

У политици вас ништа не сме изненадити. Мене ово није изненадило јер сам дуго у политици. Овде нема одустајања. Они који познају Вучића сигурно с њим не би тако разговарали
Председник СПС-а и министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да након објаве кандидатуре Томислава Николића за председника Србије сада има већи страх “шта ће Вучић да уради него Николић”.
Дачић каже да засад нема потврде, али ни демантија кандидатуре Николића.

– Постоји намера да се обави притисак на Вучића како се Николић не би кандидовао. Ефекти су супротни. У оквиру коалиције ја сам одмах рекао да кандидат треба да буде Вучић и кандидатура никог другог није прихваљива за нас. Ако не можете да прихватите одлуку своје партије, ви се сврставате против Вучића. У чему је разлика у односу на Јанковића, Јеремића и остале? – рекао је Дачић.

Дачић каже да је синоћ био на вечери коју је премијер приредио за аустријског канцелара.

– Онда је стигла вест да су у току његови преговори с Николићем – рекао је Дачић.

На питање шта му је синоћ рекао Вучић, Дачић је одговорио:

– Он јесте разочаран, али у политици вас ништа не сме изненадити. Мене ово није изненадило јер сам дуго у политици. Овде нема одустајања. Они који познају Вучића сигурно с њим не би тако разговарали. Знате, СНС није иста као 2012, време се не може вратити уназад – рекао је Дачић.

На питање да ли му је прихватљиво да Николић буде премијер, Дачић је одговорио: “После овог што се десило, за мене више није прихватљиво да буде ништа!

Дачић каже да жели да победи на изборима, и да не жели да подржи неког ко неће победити.

– Када је Николић скратио мандат моје владе на две године, питао сам га: “Да ли смо се тако договорили, Томо?” Једва чекам да видим седницу Главног одбора СНС. Ко је луд да иде за губитником? Сви иду за победником! Више имам страх шта ће Вучић да уради него Николић, да се не предомишља. Ко хоће, идемо даље, ко неће, срећан му пут, видимо се у другом филму, што би рекао Тадић – рекао ја Ивица Дачић.

Извор: Telegraf.rs/RTS