Здравље Издвајамо

Ова биљка убија чак 86 одсто ћелија рака плућа!

Рак плућа сматра се једним од највећих узрочника смрти. Односи више живота од канцера дебелог црева, дојке и панкреаса заједно. Од 75 до 80 одсто случајева рака плућа води порекло од канцера познатог као немикроцелуларни карцином плућа (НСЦЛ).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Студија објављена у часопису „Пуб Мед“ показује да се першун може користити као лек против ове опаке болести, захваљујући својој супстанци апигенин, која има способност убијања ћелија рака, и то чак до 86 одсто.

Поред першуна, постоји још неколико намирница које се могу похвалити апигенином, а то су целер, црни лук, поморанџе, оригано, коријандер, чај од камилице, артичоке и црно вино.

Међутим, апигенин је у першуну најконцентрованији па се због тога најчешће и препоручује у борби против канцера.

Чај од першуна се припрема тако што се око 15г корена першуна насецка на коцкице, затим убаци у 2дл кључале воде и прокува око 5 минута. Цеди се тек после 15-ак минута, а да би могао да испољи све своје лековите моћи потребно је пити до 3 шоље дневно.

У алтернативној медицини, першун се сматра најбољим леком који отклања песак и камен у бубрегу, успешно уме да реши уринарне проблеме, али је и јак диуретик. Препоручују се чајеви од корена и листова першуна.

Извор:крстарица.цом