Издвајамо Регион

ПОТРЕСНА ПОРУКА МАЈКЕ: Туците ме, то сам и заслужила јер сам сваки мој дан поклонила да остварим нешто вама

Фотографија претучене баке из Босне и Херцеговине која кружи друштвеним мрежама шокирала је цели регион.
Овакви случајеви се догађају на које се ужасавају многи али стари и немоћни трпе и шуте, не смеју да кажу, да испоље своју унутрашњу и вањску бол. Кажу, само ћути, срамота је да свет зна.

„Какве то душе имате, децо драга, ја нисам никог и ништа дирала и крала. Све што сам могла, вама сам дала. Туците ме, то сам и заслужила јер сам сваки мој дан поклонила да остварим нешто вама. Хвала вам, децо драга, и ви сте родитељи и ви можете осетити ову бол коју ја сад осећам, али проћи ће, надам се, проћи ће, нисте ме усмртили иако сте желели. Бог све види и све зна и то не да“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Старица је тешко претучена, а наводно све због тога што је изгубила дјечију играчку?! Случај је полицији пријавио други син ове баке.Како наводе медији, у премлаћивање су били укључени женин син, његова супруга и њене две сестре. Наводно је супруга све започела, након препирке и оптужби на рачун мајке свог мужа. Тако да је мајка на крају добила ни крива ни дужна само зато што је жива..

„Зашто је наша старост и наш живот тешки вама, децо, кад не знате ни да постојимо. Неће дуго потрајати и ви ћете на мој степен доћи кад тад и пред своје боли вас нико не воли. Плачем из душе, али суза нема, истрошене, децо, за вама. Али и даље вас воли ваша мама, туците ме, јер сам крива што сам жива, али ја ипак желим да вас гледам и да сам ту са вама“.

Дневне новине Курир покренуле су акцију „Стоп насиљу“ у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Србије и сигурном кућом. Акцију су подржале и бројне јавне личности, а у кампањи Курира учествовале су кошаркашица Милица Дабовић, глумица Калина Ковачевић, новинарка Наташа Миљковић и певачица Сека Алексић.

Овим путем вас обавештавамо да су у циљу спречавања насиља сваке врсте отворени и дежурни телефонски бројеви на које сви грађани АНОНИМНО могу да пријаве насилнике.

БЕСПЛАТНИ БРОЈ: 0800-011-011 (радним данима од 10 до 19 сати) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (радним данима од 10 до 19 сати) 062/304-560 (викендом и ноћу од 19 до 10 сати) 192 (МУП) 194 (ХИТНА ПОМОЋ)

Сигурне куће: Београд (3)

Крагујевац

Ниш

Врање

Смедерево

Панчево

Зрењанин

Нови Сад Сомбор

Сремска Митровица

 

Извор: Курир