ИНФО

ЕВО ШТА КАЖЕ БИВШИ СОЦИЈАЛИСТА: Сорош не жали новац на овим изборима!

БЕОГРАД – Александар Пожгај, бивши члан СПС-а и један од истакнутијих политичара у Србији који је једно време био толико активан да је чак узео учешћа и у ријалитијима, у интервјуу за Правду, каже да „Сорош и евроатлантисти не жале новац на овим изборима“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он каже да је „Шешељ највећи конкурент Вучићу, а да су Јанковић и Јеремић промашили политику“.

Војислав Шешељ дефинитивно, по свом интелектуалном капацитету и искуству он је највећи конкурент. Победио је трибунал у Хагу, он је заслужио глас патриота који се не одлуче за Александра Вучића. Шешељеви гласачи су неприметни, јер је код нас и даље врло опасно бити патриота, јер су разноразни квази-борци за људска права, НВО и неолиберална медијска машинерија на челу, убили сваки облик патриотског говора и етаблирају га одмах као фашизам, дискриминацију и слично, каже Пожгај.

Имате пример премијера Александра, који је по вокацији родољуб, ал’ и он мора добро да пази шта изјављује због лупе под којом је константно од стране горе наведеног неолибералног чопора хијена, да се мало метафорички изразим, додао је Пожгај.

Саша Јанковић је човек изгледа бурне прошлости која се заташкава, мислим на неразјашњено убиство цимера и барут на рукама код Саше… Као што сам рекао по претходном питању, ради се о паметном човеку али са погрешном политиком. Кампања са глумцима и познатим личностума мислим да му је тотално погрешна. Копирајући Хилари Клинтон по питању кампање, бојим се да неће наићи на значајну подршку изван Београда и Твитера, каже овај политичар.

Мислим да је под контролом истих оних који су основали „Отпор“, покренули обојене револуције, којекаква „пролећа“ и донели многим народима несрећу, ратове и сиромаштво. Лепо је то објаснио Малагурски у филмовима „Тежина ланаца“. Све то га сврстава у квази фаворите, а уствари мислим да је аутсајдер. Његова политика је погубна за нашу државу и све њене грађане без обзира на веру и нацију. За њега дефинитивно не треба гласати!, тврди Пожгај.

На питање о Вуку Јеремићу, Пожгај изражава мишљење да је он „подржан од стране Запада“.

Подржан је од изузетно непопуларних политичких партија које му не доносе ништа добро. Чини ми се да има сличне финансијере и менторе као и Саша Јанковић. Сигуран сам и да има подршку од одређених интересних група са Запада, наводи овај политичар.

Кампања му је врло лоша што ме изнендађује јер сматрам да је школован и дете црвене буржоазије где је свакако могао да стекне драгоцено искуство у вођењу политике, али за сада то искуство не видим на делу. Мишљења сам да је изузетно драгоцен кадар за нашу политику, али опет понављам – заступа погрешну политику са још лошијом кампањом, за коју имам утисак као да му раде људи који су радили кампању Борису Тадићу, додао је Пожгај.

Не верујем у непобедивост, поготово у другом кругу. Сетите се победе Томе Николића на прошлим изборима, када је победио Бориса Тадића, који је себе сматрао недодирљивим. Александар Вучић то зна и зато ће све учинити за победу у другом кругу, уколико дође до другог круга. Опет са друге стране, Сорош и евроатлантисти иду на тактику неколико кандидата и не жале новац. Сматрају да ако сваки кандидат освоји одређени проценат гласова, могу да се надају да ће један од њих проћи у други круг, а да ће му остали дати подршку, али подршка у другом кругу од кандидата који је испао не значи много. Мислим да је занимљивије ко ће бити премијер после победе Александра Вучића на председничким изборима, прича Пожгај за Правду.

На питање о кандидату Љубиши Прелетачевићу Белом, Пожгај каже да он на први поглед делује као један шаљивџија и због тог првог погледа он ће добити гласове оних који не гласају, којима политика, избори нису битна ставка и пре свега оних који су незадовољни са свим кандидатима и политиком у Србији генерално.

Уколико се Бели анализира детаљније, долазимо до закључка да је његова кампања изузетно добро осмишљена и да има финансијску подршку Сороша и евроатлантских структура у Србији. Самим тиме се може претпоставити коју политику заступа, али то вешто крије, каже Пожгај.

Извор: Правда