Издвајамо Свет

КО СЕ ТО ИГРА РАТА: Да ли смрт 4 руска висока званичника у задња 3 месеца, значи да долази рат?

Да ли актуелни догађаји значе да долази рат?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Смрт још једног високог руског званичника у иностранству, амбасадора Чуркина у САД, догодила се наводно под “природним условима“. Ова мистериозна дешавања доводе укупан број руских званичника до цифре од 4 убијена, и то све у року од 3 месеца.

Председник Обама је упозорио на одмазде против Руске Федерације због наводног “мешања“ у “демократски процес“ америчких избора на којима је победио Доналд Трамп у октобру прошле године, а и Саманта Пауер – Обамин амбасадор у УН, и Ники Хејли, Трампов амбасадор у УН, су упозорили на тешке последице због такозваног “руског мешања“.

Председник Обама је такође донео талас депортација руског особља из америчких дипломатских објеката, које су претходиле актуелним дешавањима.

Смрт руског званичника у иностранству – у земљи НАТО-а – долази непосредно након недавног отпуштања Мајкла Флина “про-руског” саветника Доналда Трампа, и тренутно приметне реторичке промене у којој је Трамп почео да инсинуира да је Обамин режим био “превише мекан“ према Русији – запажено и узнемирујуће одступање од његове про-руске реторике током кампање, која се чинила да пружа шансу преко потребном попуштању међу народима.

Овај низ догађаја у којем узнемирујући проблеми за Руску Федерацију навиру у таласима, изгледа да даје перцепцију да је паралелна држава или америчка обавештајна заједница некако пронашла начин да обузда председника Трампа и одлучила да агресију према Руској Федерацији пренесе на виши ниво на свим фронтовима.

Поред наведених догађаја, у Донбасу, који је под опсадом побуњеника, је пријављен масиван талас бомбардовања, преко 700 напада у последњих неколико дана. Поред наведеног, истакнути и вољени проруски хероји у Донбасу, Моторола и Гиви су убијени. Да ли ови догађаји могу бити изговор за још потресније догађаје?

 

Извор: Wебтрибуне.рс