Србија

ЧЕДА: Јанковићу, треба да честиташ Вучићу победу на изборима, а не да кукаш као Kалимеро!

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је данас да су председнички избори у Србији имали логичан епилог, и честитао новоизабраном председнику Александру Вучићу на победи. Јовановић је истакао да не разуме кандидате који су учествовали у трци, а сад одбијају да прихвате резултате и да честитају победнику

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Немам разумевања за председничке кандидате који су учествовали у кампањи, а онда, суочени са изборним резултатима, одбили да прихвате исход и да честитају оном ко је победио – рекао је Јовановић.

Опозиција је, по њему, ушла у цео процес на неодговоран начин.

Јовановић оцењује да је председнички кандидат Саша Јанковић у ове изборе ушао да би направио странку, и да је, каже, „логично што је Саша Јанковић на почетку кампање рекао да му не треба моја подршка, јер би тада морао да одговори на питање зашто прави странку“.

– Ови избори су били повод за прављење још једне странке, али фер би било да су то рекли на почетку кампање – рекао је Јовановић.

Говорећи о протестима који се последњих дана одржавају широм Србије, Јовановић је истакао да је незадовољство међу младима директна последица грешака које је правила опозиција, а са којима се, како је навео, наставља и после избора.

– Kо је одговоран за тај мук и недостатак политике? Ако мислите да су људи данас гласали за Јанковића да би правио странку, варате се. Ја сам гласао за њега, али не да би он, Шутановац и Живковић правили после странку. Је л’ у мени проблем? Kоји они то политички циљ желе да остваре, а не могу због мене? Ако говоре о мом кредибилитету, извините, али ко су они да о томе говоре? Ја се бавим политиком, јер је то једини начин да преживим у овој земљи. Kључне теме које потресају ову земљу су директна последица неспособности опозиције да на њих одговори. Ти млади људи који су изашли на улицу желе да живе, а немају никакву перспективу и наравно да су кивни на Вучића, јер је он власт. Не желим да се гребем о њих, подржавам их из даљине. Али је и данас критика Саше Јанковића можда кривично дело или доказ пактирања са Вучићем – упитао је лидер ЛДП.

Он је закључио и да демократска опозиција не сме бити „Kалимеро који ће цео живот да губи на изборима и за то криви Вучића“, јер су, како је истакао, услове у којима ће избори бити одржани сви унапред знали и на њих пристали.
Упитан да ли би Јанковић могао да буде нови лидер опозиције, он је рекао да, што се тиче ЛДП, не може, јер нема политику.

Јовановић каже да лидер опозиције не може бити онај ко на бину у кампањи изводи „легијине пајтосе са Цециног рођендана“.

 

 

Извор: Tanjug