Издвајамо Свет

ШИПТАРИ У ШОКУ, ВЕЛИКИ ОБРТ У ПОЛИТИЦИ ЕУ: Ко год да победи у Француској поништиће признање КОСОВА!

Сва три фаворита у трци за председника – Франсоа Фијон, Марин ле Пен и Жан-Лик Меланшон – најављују да ће, када победе, признати суверенитет Србије над јужном покрајином

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нови председник Француске лако би могао да одмах после избора 23. априла поништи признање лажне државе Косово и призна пун суверенитет Србије над јужном покрајином!

Звучи невероватно, али је истинито – сва три фаворита у трци за функцију шефа француске државе – Марин ле Пен, Франсоа Фијон и Жан-Лик Меланшон – јавно су у предизборној кампањи поручили да се противе једностраном проглашењу независности Косова.

Бројке

24 – одсто бирача подржава Марин ле Пен

18 – одсто бирача подржава Франсоа Фијона

15 – одсто бирача подржава Жан-Лика Меланшона

* подаци института „Елаб“

Они истичу да је Србија 1999. претрпела велику неправду и да је Запад прекршио међународно право подршком косовским Албанцима. Такође, сви углас обећавају да ће, у случају победе на изборима, у најкраћем року поништити признање Косова!?!

Стручњаци кажу да ће, уколико Француска повуче признање лажне државе Косово, то неминовно довести до још доста сличних потеза јер ће многе државе у свету следити потез Француске!

Признају грешке

Последњи у низу који је изјавио да су Срби доживели неправду и да су политичари у Бриселу и Вашингтону озбиљно прекршили међународне норме јесте Жан-Лик Меланшон, кандидат левице.

Треба ли да заборавимо да смо машинеријом НАТО од Србије откинули Косово, које не признаје огроман број земаља, односно већина човечанства? – запитао је Меланшон на свом митингу у Марсеју и одмах обећао да ће повући признање „мафијашке државе Косово“.

Шефица Националног фронта Марин ле Пен претходно је рекла да је према Србима „начињена огромна неправда деведесетих година прошлог века“.

Косово је света српска и хришћанска земља која је последња брана стварању нове Исламске државе у Европи. Вашингтон и Брисел, који су кумовали стварању лажне државе Косово, сада морају томе стати на пут, они морају да исправе ту велику неправду – поручила је Ле Пенова, а ништа блажи није био ни Франсоа Фијон, кандидат француских републиканаца:

Одвајање Косова од Србије Запад је извршио противно међународном праву. Ми сами смо мењали границе. Мислили смо да ако смо западњаци можемо све да радимо. То нам се сада обија о главу…

Коментарушући ове наводе, бивши шеф дипломатије Владислав Јовановић оцењује да је веома важно за Србију да у борби за Косово добије јаког савезника на Западу.

Српска земља
Косово је српска земља. Вашингтон и Брисел су кумовали лажној држави
Марин ле Пен, председница Националног фронта

Француско повлачење признања Косова имало би ланчани ефекат. Као сила која признаје грешке, Французи би били пример за многе у свету. Ни САД, Британија ни Немачка више не би имале оправдање. Све земље које су признале Косово, нарочито мање, почеле би да се преиспитују – подвлачи Јовановић.

Накнадна памет

Душан Пророковић, директор Центра за стратешке алтернативе, истиче да Србија сада има мало користи од накнадне памети француских политичара, али да се свакако може нешто променити.

Краткорочно је тешко очекивати промену одлуке у вези с Косовом. Ипак, како ствари стоје, значајнију промену става према српском питању очекујем на средњорочном плану – закључује Пророковић.

 

Извор: Информер