Издвајамо Свет

ТРАМП: Кина врши притисак на Северну Кореју, постоји могућност војне акције

Фото: Јутјуб

Најављено преузимање војне акције

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Сједињених Америчких држава Доналд Трамп изјавио је да верује да председник Кине Сји Ðинпинг врши притисак на Северну Кореју због њеног ракетног и нуклеарног програма.

Трамп је у интервјуу за ЦБС, који ће данас бити емитован, рекао да не би био срећан када би Северна Кореја извела нуклеарну пробу и да верује да ни кинески председник Си Ðинпинг, такође, не би био срећан, пренео је АП.

На питање да ли то значи предузимање војне акције, Трамп је одговорио: „Не знам, видећемо.“

Јужнокорејска морнарица саопштила је јуче да је започела заједничку војну вежбу са америчком флотом, у којој учествује и супер-носач авиона „Карл Винсон“, који су Сједињене Америчке Државе послале у регион због растућих претња севернокорејског нуклеарног и ракетног програма.

Циљ војне вежбе је „одвраћање провокација Северне Кореје и испољавање чврстог савезништва између Сједињених Америчких Држава и Јужне Кореје“.

Амерички државни секретар Рекс Тилерсон заложио се у Савету безбедности уједињених нација за увођење нових санкција Северној Кореји.

Обраћајући се Савету безбедности Уједињених нација, Тилесрон се заложио за покретање глобалну кампање вршења притска на Пјонгјанг да би променио свој курс и обуставио нуклерани и ракетни програм.

Извор:Танјуг