loading...
Издвајамо Србија

ВОЈСКА СРБИЈЕ ТЕСТИРА НОРУ: До краја године СРПСКА ХАУБИЦА у нашој армији

Опитни центар Војске Србије почиње у априлу тестирање једног од најтраженијих производа компаније Југимпорт СДПР

Самоходна хаубица Нора коју производи Југоимпорт СДПР ускоро ће ући у редовну употребу Војске Србије.

Начелник управе за одбрамбене технологије Министарства одбране Србије генерал-мајор Бојан Зрнић потврдио је да Нора у априлу иде на тестирања, а да ће вероватно до краја године ући у састав оружја Војске Србије.

– Нора да краја априла иде на испитивање у Опитни центар Војске Србије. Очекујемо да ће бити у употреби за снаге Војске Србије већ крајем године. Српска војска већ користи неколико других система које је направила домаћа војна индустрија и на њих се у потпуности ослања – каже Зрнић.

Он напомиње да је самоходна хаубица Нора међу најбољим светским системима у својој категорији.

– Није без разлога Нора међу најтраженијим производима Југоимпорта СДПР. Она је технолошки најнапреднија и у својој категорији спада међи три или пет најбољих на свету. Нора ће сигурно много значити Војсци Србије и верујемо да ће показати као одлично средство – наглашава Зрнић.

Александар Лијаковић, помоћник директора Југимпорт СДПР, истиче да је Нора један од најтраженијих производа ове српске компаније.

– Српска војска индустрија увек је највише продавала меткове. Међутим, последњих година са возилима Милош и Лазар 3 направили смо продор на других тржиштима. Нора је била хит Сајма наоружања у Абу Дабију ове године и без сумње спада у наше најтраженије производе.

Сви они које занима како уживо изгледа Нора, имаће прилику да ову модерну хаубицу виде на Сајму наоружања и војне опреме “Партнер 2017” од 27. до 30. јуна на Београдском сајму (последњи дан је слободан за посетиоце, а прва три само за пословне партнере).

Извор:srbijadanas.com

loading...