Издвајамо Свет

ЗАХАРОВА ОТКРИЛА: Ево са којим циљем је Обама уништио односе Русије и Америке

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

За време администрације председника САД Барака Обаме, амерички медији су објављивали лажне вести о Русији са намером да униште односе две земље, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Захарова је рекла и да је председник САД Доналд Трамп тек почео да руководи земљом и да му треба дати шансу да побољша односа са Русијом.

Према њеним речима, пре Обамине администрације амерички медији су објављивали „ни позитивне, нити неутралне вести из Русије“.

„Само лоше ствари о терористичким нападима, корупцији и слично. Али, за време Обамине администрације суочили смо се са апсолутно другачијим приступом према Русији. То је била нека врста покушаја да се униште билатерални односи па се објављивало много лажних вести“, казала је Захарова.

Она је напоменула да није сигурна да је Вашингтон одговоран за то, али је истакла да је у периоду Обамине администрације био „апсолутно негативан однос“ према Русији.Истовремено је одбацила оптужбе Запада да је Русија објављивала лажне вести да би постигла геополитичке циљеве.

„Покажите ми бар један пример. Ја могу да изнесем на тоне, милијарде примера како западни медији шире лажне вести о Русији“, казала је она у интервјуу који је водила америчка новинарка Кејти Курик.

На питање зашто се односи Русије и САД нису побољшали од како је Трамп дошао на функцију председника, Захарова је одговорила:“Тек је почео. Само му дајте шансу“.

Захарова сматра да је проблем и у последици политичког курса ког се држала претходна америчка администрација.

„Можда то има везе са идеологијом председника Обаме да Вашингтон доминира у свету. Можда је ствар у томе“, навела је она.

Она се сложила са мишљењем државног секретара САД Рекса Тилерсона који је за време посете Москви овог месеца изјавио да се билатерални односи између Москве и Вашингтона налазе на најнижем нивоу.

Извор:Танјуг