Свет

ЗАХАРОВА СЕ ХИТНО ОГЛАСИЛА: Размена територија за руску имовину?!

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

РУСИЈА одбацује могућност уступка дела нових региона у замену за имовину замрзнуту на Западу, изјавила је званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

– Не знам ко шта говори, али територија се не мења. Домовином на тргујемо. А руска имовина мора да остане неприкосновена, иначе ће уследити оштра реакција. На западу су то многи схватили. Штета што нису сви – написала је Захарова на свом Телеграм каналу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпарол Кремља Дмитриј Песков саопштио је да, у случају заплене руске имовине која је замрзнута на Западу, Руска Федерација ће бранити своје интересе, укључујући и на судовима.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Наравно, такве одлуке ће имати веома широку судску перспективу и Русија ће искористити те судске перспективе – бескрајно ћемо бранити своје интересе у овој области – рекао је Песков

Волстрит џурнал пише да да Немачка сматра да замрзнуту руску имовину треба оставити нетакнуту да би је користила као полугу у преговорима о прекиду сукоба, где би се Русија подстакла да уступи део нових региона.

Извор: Медији