Русија

МЕДВЕДЕВ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО НАКОН РУШЕЊА АВИОНА: Страшне речи из Москве

Након вести о барању руског транспртног авиона “иљушин -76” у ком су наводно били украјински затвореници, огласио се Дмитриј Медведев.

Према његовим речима, прича о уништењу авиона Ил-76 је прича о унутрашњој политичкој борби неонацистичких елита у Кијеву, „борба свиња у кориту“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације је на свом каналу на Телеграму написао и: „Вечан помен нашим пилотима. Они су хероји“. Додао је да ни „украјинске породице нису дочекале своје из Русије“.

„Биће још горе. Ови изроди, да би се одржали на власти, с лакоћом ће убијати своја војна лица и ратне заробљенике, што су научили за 700 дана Специјалне војне операције. Они ће немилосрдно бомбардовати своје градове и села, претварајући у пепео њихове домове и спаљујући њихове старце и децу“, заклључио је Медведев, што је пренео руски портал Раша тудеј Балкан.

Подсетимо, око 11 сати по локалном времену срушио се руски транспортни авион “иљушин- 76”, у Белгородској области, у близини границе са Украјином.

Руско министарство одбране је навело да су у њему били украјински ратни заробљеници, који је требало да буду размењени са руским заробљеницима. Званична Москва је оптужила Кијев да су “убили своје”.

Међутим, званични Кијев се још није огласио, али постоје теорије да Ил-76 није превозио заробљенике већ ракете С-300.

Ни украјинска ни руска верзија пада “иљушина” није незванично потврђена, а једино што је сигурно је да је авион оборен, највероватније системом “патриот”.

Извор: Б92/Медији