Издвајамо Србија

ДАЧИЋ ПОБЕСНЕО ЗБОГ УВРЕДА И ЗАПРЕТИО ЗАЕВУ: “Вратићемо вам истом мером!”

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић саопштио је да лидер СДСМ и македонски мандатар Зоран Заев својим изјавама нарушава односе између Београда и Скопља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Увреде које Заев упућује српском руководству ће свакако утицати на наше билатералне односе”, навео је Дачић у саопштењу.

“Србија се не меша у унутрашња питања других држава, исто тако Србија жели добре односе са суседима, али изјаве Заева су управо у супротном тону. Србија сигурно неће дозволити било коме, па ни Заеву, да је понижава, а однос према властима у Скопљу ће убудуће бити реципрочан њиховом односу према Србији“, закључио је Дачић.

Заев је раније рекао да је непријатно на који начин Србија коментарише догађања у Македонији.

“(Премијер Србије Александар) Вучић говорио је о македонском сценарију, непријатно је како наши суседи говоре о Македонији”, рекао је Заев у интервјуу за регионалну ТВ Н1, уз оцену да је Македонија имала демократске парламентарне изборе.

Заев је почетком маја изјавио да су Срби и Македонци братски народи, али и да је у Србији на власти “националистичко руководство” Александра Вучића.

Стефановић Заеву: Кад је Вучић имао националистички потез?

Односи између Србије и Македоније нису лоши, али је лош однос Зорана Заева према Србији и њеним грађанима, изјавио је министар Небојша Стефановић.

Коментаришући тврдње мандатара за састав македонске владе Зорана Заева да односи између Београда и Скопља треба да буду бољи Стефановић је рекао да Србија жели добре односе са Македонијом и наставиће тако да се понаша.

Према његовим речима, и до сада су наши економски односи били на високом нивоу.

“Међутим, наши политички односи нису добри пре свега због тога што Македонија својим понашањем и конкретним одлукама стаје на страну Албанаца против интереса Срба”, рекао је Стефановић Тањугу.

Стефановић је упитао и када је то и где била угрожена каријера премијера Александра Вучића, како тврди Заев и какав је то националистички потез повукло руководство наше земље, или Влада Србије или Александар Вучић.

“Ми ћемо наставити да чекамо одговор на ово питање, а грађани ове земље су били сведоци да се Србија није мешала у унутрашње ствари Македоније и да је увек само позивала на мир и стабилност”, рекао је Стефановић.

Министар је навео да такве увреде на рачун руководства Србије свакако нису порука пријатељства и то не би требало да ради било ко, а камоли Зоран Заев, који још званично није ни изабран на неку значајну јавну функцију у Македонији.

Лидер СДСМ и парламентарне већине у Собрању Зоран Заев рекао је да је непријатно на који начин Србија коментарише догађања у Македонији.

“(Премијер Србије Александар) Вучић говорио је о македонском сценарију, непријатно је како наши суседи говоре о Македонији”, рекао је Заев у интервјуу за регионалну ТВ Н1, уз оцену да је Македонија имала демократске парламентарне изборе.

 

Извор: Б92 / Танјуг