Издвајамо Србија

ДАЧИЋ ПОКАЗАО ВЕРНОСТ ВУЧИЋУ: Ми ћемо да гласамо за Брнабићку, а с Палмом ћемо још да причамо

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Социјалистичка партија Србије гласаће за избор Ане Брнабић за премијера Србије, а очекују да им се повере четири ресора, саопштио је данас лидер те партије Ивица Дачић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дачић је то рекао новинарима након седнице Председништва, а пред седницу Главног одбора странке, и навео да су разговарали и о кадровским ресењима СПС у новој влади.

Дачић је прецизирао да је реч о Славици Ђукић Дејановић, Александру Антићу и Бранку Ружићу, којег социјалисти виде као министара државне управе и локалне самоуправе, те о њему самом као потпредседнику владе и министру спојних послова.

Међутим, додао је Дачић, социјалисти су заинтересовани и за министарство екологије уколико га буде, али је навео и да о том кадровском решењу нису разговарали, јер је то још хипотетичко питање.

Како је рекао, са ЈС још нису разговарали о ставу те странке да неће гласати за Брнабићку, и тек ће разговарати.

Он није могао да коментарише то да ли у СНС има оних који неће гласати за Брнабић.

Истакао је да је то унутрашња ствар напредњака, али и додао да треба имати у виду да је то предлог Александра Вучића, као и да ће се, према закону, ићи на изборе ако не буде испоштовани рокови за формирање владе, а избори, како је навео, нису потребни.