loading...
Издвајамо Србија

ДАЧИЋ ПОКАЗАО ВЕРНОСТ ВУЧИЋУ: Ми ћемо да гласамо за Брнабићку, а с Палмом ћемо још да причамо

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Социјалистичка партија Србије гласаће за избор Ане Брнабић за премијера Србије, а очекују да им се повере четири ресора, саопштио је данас лидер те партије Ивица Дачић.

Дачић је то рекао новинарима након седнице Председништва, а пред седницу Главног одбора странке, и навео да су разговарали и о кадровским ресењима СПС у новој влади.

Дачић је прецизирао да је реч о Славици Ђукић Дејановић, Александру Антићу и Бранку Ружићу, којег социјалисти виде као министара државне управе и локалне самоуправе, те о њему самом као потпредседнику владе и министру спојних послова.

Међутим, додао је Дачић, социјалисти су заинтересовани и за министарство екологије уколико га буде, али је навео и да о том кадровском решењу нису разговарали, јер је то још хипотетичко питање.

Како је рекао, са ЈС још нису разговарали о ставу те странке да неће гласати за Брнабићку, и тек ће разговарати.

Он није могао да коментарише то да ли у СНС има оних који неће гласати за Брнабић.

Истакао је да је то унутрашња ствар напредњака, али и додао да треба имати у виду да је то предлог Александра Вучића, као и да ће се, према закону, ићи на изборе ако не буде испоштовани рокови за формирање владе, а избори, како је навео, нису потребни.

loading...