loading...
Издвајамо Србија

ПИСМО МАЈКЕ ХЕРОЈА СА КОШАРА ЗАПАЛИЛО ФЕЈСБУК: Сине данас је инаугурација вође Србије,човека који баш зна да…

Лозанка Радоичић, мајка Владимира (19), мртвог хероја са карауле Кошаре, која се протекле скоро две деценије борила се свим силама да њен син и његови другови који су положили животе за отаџбину не падну у заборав, објавила је на свом Фејсбуку профилу писмо свом сину на годишњицу његовог одласка у војску.

Лозанкино писмо свом сину хероју преносимо у целости:

Сине мој,

још једна годишњица, годишњица твог одласка у војску. Данас је 23. јуни, дан када си сине, постао војник. Данас је деветнаест година како си обукао униформу ондашње Војске Југославије.

Данас, када је теби деветнаст година како си отишао у војску, војници НАТО-а завршавају вежбу на територије Србије. Они који су у време када си ти сине, постао војник, увелико помагали шиптарске тереристе који су упадали из Албаније. Данас су нам сине “пријатељи”.

Није то обична вежба, већ она права… ми и све земља НАТО-а око нас. Сви они, заједно на југу Србије. Амбасадор америке је искористио да још једном изрази своју забринутост што се у Нишу налази: Српско – руски хуманирарни центар, који трба да добије дипломаски статус што наше руковоство упорно одлаже.

Ове године, на дан када је војска морала да се повуче са Кошара, коначно држава обележила тај дан. Најзад је држава јавно, пред целом Србијом и светом, оним делом који је хтео да чује, јвно признала да се до сада стидила ВАС, који сте јој поклонили највредније што сте имали, своје животе.

Као потврду томе откивен је споменик Тибору Церни, једном од војника које је погинуо на Кошаре, 7 месеци после вас, погинулих 30.09.1998, године. Открио споменик и одмах отишо да се види са преставницима НАТО-а

А да, спремају да подигну споменик вама који сте пали на Кошарама.

Споменик који је посвећен вама само у називу. Заправо како изгледа то је споменик онима који су вас сво време убијали. Ваша имена ће бити али тако да ће моћи да их виде само деца каја ће моћи да се завуку унутар споменика. Никако да их види свако ко приђе да погледа споменик.

Вајар који га ради, рад је да саслуша свакога али споменик мора да буде онакав како га је он замислио. Никако другачије…

Значи да под паролом вас ХЕРОЈА Кошара споменик добијај уствари „ хероји“ који су вас убијали. Тако и споменик изгледа са три војника од којих је један над Америком, други над Европом и трећи не знам где су га сместили…

Данас је у Србији „важан“ дан, данас је Србија окупла све државнике света, који су хтели да дођу… Данас је инагурација вође Србије. Човека који баш зна себи да угоди… Приче од које ћемо „дуго да живимо“. Наравно ту су сви његови пријатељи из НАТО-а.

Твоја мајка.

 

Извор: Курир.рс

loading...