Русија

СВЕТ НА НОГАМА! Соловјев објаснио како ће Русија почети да разговара са НАТО после специјалне операције

Руска Федерација ће, након спровођења специјалне операције денацификације и демилитаризације Украјине, из корена променити услове за међусобне гаранције безбедности које су предложиле САД и НАТО.

До овог закључка дошао је познати руски новинар и телевизијски водитељ Владимир Соловјев, након анализе ситуације на међународној сцени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уживо на телевизијском каналу Русија 1, Соловјев је детаљно говорио о променама које ће се десити у блиској будућности, а такође је објаснио како ће Русија почети да разговара са НАТО после специјалне операције.

Владимир Соловјев је пре свега скренуо пажњу на чињеницу да ће специјална операција денацификације и демилитаризације Украјине омогућити Руској Федерацији да ојача своју позицију на међународној сцени, као и да заоштри даљу полемику са Сједињеним Државама о питањима стратешке сигурности.

Према речима новинара, Русија ће, показавши своје геополитичке способности на међународној сцени, радикално променити своје захтеве према САД и НАТО.

Америчке власти ће бити принуђене на одређене уступке по питањима глобалне безбедности, напуштајући своје амбиције.

„Украјина је за нас међуфаза. Односно, онда постављамо питање: у децембру је Путин рекао – Молим вас, вратите се на фазу из 1997. године.

Сада кажемо не, након што се ова кампања заврши, ти услови су већ били превише добри, сада ћемо имати друге услове“, резимирао је Соловјев.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs