Русија

РАМПА! Украјина забранила Русима наступ на Евровизији!

Домаћин овогодишњег „Евросонга“, Кијев, забранио је наступ руској представници Јулији Самојловој (27) с песмом „Фламе ис бурнинг“ на такмичењу јер је певала на Криму.
Украјинска обавештајна агенција објавила је да је спорно то што је Јулија наступала у Керчу на Криму 2015, годину после руске анексије. Украјина је забранила улазак у земљу свима који су, по њиховом мишљењу, илегално боравили на том полуострву. Чини се да изузетак није ни руска представница, а Руси су и пре забране најављивали да ће бојкотовати такмичења.

Русија је прошле године оштро протестовала због победе украјинске представнице Џамале с песмом „1944“ која говори о Стаљиновом протеривању Татара с Крима.

Јулија је од детињства везана за инвалидска колица, а шира јавност упознала ју је пре три године на отварању Параолимпијских игара у Сочију, али и у руском „Икс фактору“, када је певала „Молитву“ Марије Шерифовић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Забрана и за Јерменку?

Улазак у Украјину би могао бити забрањен и јерменској учесници такмичења „Евровизија“ Арцвик Артуњан због њене раније посете Криму, објавила је радио-станица „Говорит Москва“.

Служба безбедности Украјине ће проверити да ли је јерменска певачица посетила Крим. Како је изјавио саветник министра унутрашњих послова Украјине Антон Герашченко, ако је Артуњан била на полуострву, о њој ће бити донета посебна одлука, преноси Газета.ру. Раније је саопштено да је Служба безбедности Украјине већ припремила документ о забрани уласка у Украјину руској представници на такмичењу Евросонг 2017 Јулији Самојловој.
Извор: Blic.rs