Издвајамо Свет

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ РУСКОГ ЕКСПЕРТА: Трамп ће овим потезом Србији сломити кичму!

Руски војни аналитичар Александар Тихонов оценио неопходним да се Путин умеша у ситуацију на Балкану

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ЕУ је добила одговорност да безбедносно и политички пацификује и интегрише Балкан пре Руса, али амерички агенти вршљају и мешетаре по региону. Они стварају услове за дисциплиновање Срба, а тиме и ЕУ, јер је сламање кичме Србима немогуће без сукоба, што је и интерес Вашингтона, тврди руски војни аналитичар Александар Тихонов.

Тихонов сматра да Трамп припрема “креативан хаос” на Блиском истоку и упозорава да је то  стара жеља, која се отворено заговара још од 2003. године и да су последице тога стравичне пре свега по Србе.

У преводу – на Блиском истоку припрема се покретање народа, цепање државних граница, масовна убиства. То ће, свакако, омогућити реализацију идеје, сковане у Билдербегу, о другом таласу миграната који би морским путем запљуснуо Балкан, и тако “решио” православно тј. “руско питање” на Балкану.

Иначе, НАТО на Балкану, сматра он, независно ради свој посао.

– Само неупућени нису разумели изјаву Столтенберга да је НАТО спреман да делује како би заштитио мир на Балкану и спречио веће сукобе. Тако увиђамо да постоје две “трке”, једна у Сирији, а друга на Балкану. Kо ће пре преузети контролу политичара и влада у Македонији, БиХ, и Србији, пре свега – тврди руски експерт.

Он тврди да је Трамп званичнике ЕУ додатно престравио Русијом и натоварио им велике политичке и одбрамбене обавезе, док привреда ЕУ због санкција Русији иде надоле.

– ЕУ је нефункционална због огромног апарата, тромости и несарадње држава чланица. Имате утисак да администрација у Бриселу и не разуме све одлуке које доноси. Уочљиво је да, када је реч о заштити критичне инфраструктуре, не постоје упутства шта се под тим подразумева на заједничком нивоу. Земље чланице имају различите приоритете и начин заштите. Наведена нефункционалност нарочито се огледа по питању Балкана. ЕУ је, наводно, добила одговорност да безбедносно и политички пацификује и интегрише Балкан пре Руса, али амерички агенти вршљају и мешетаре по Балкану искључиво за рачун САД – јасан је Тихонов.

Према његовим речима Вашингтон ствара услове за дисциплиновање Срба, а тиме и ЕУ.

– Сламање кичме Србима није могуће без сукоба, што Вашингтону, опет, одговара. САД су у Македонији потрошиле милионе долара својих пореских обавезника ради дестабилизовања владе Николе Груевског. То је трајало годинама. Америчка амбасада у Скопљу тајно је користила Сорошеве фондове и финансирала Заева и пад Груевског. Био је то еклатантан пример кршења Бечке конвенције о дипломатским односима. Само за финансирање Сорошeвих демонстраната, односно спонтаног догађања народа због криминалне власти, потрошено је 12,5 милиона долара – каже Тихонов.

Он истиче да док се руководство Републике Српске отворено супротставља НАТО и покушају Запада да унитаризује БиХ, из Русије још не стижу конкретне финансијске ињекције у привреду, или банку која би финансирала предузетника.

– Русија је допустила да ситуација у Србији остане статус кво, уз превагу према Западу. НАТО је у Србији порушио објекте и учинио штету у износу од више милијарди долара, али се рат са НАТО заборавља – подсећа Тихонов.

Бечка конвенција је, пише руски експерт, кршена од неколико амбасада у БиХ, нарочито од САД.

Он додаје да су САД на путу да уз подршку Сороша и арапског капитала, а уз помоћ поданичке опозиције, озбиљно девастирају Републику Српску.

– Руски и кинески утицај у православном свету мора бити иницијатор пројеката у Скопљу, Бања Луци и Београду. Највеће противљење НАТО је у Србији и Републици Српској, а донедавно и у Црној Гори, која је живи пример америчких активности у подели друштва на пола. Због руског оклевања Запад већ спекулише са идејом Велике Албаније и дисциплиновањем Републике Српске, која је жртва стандардне замене теза. Москва јесте за Дејтон, али Република Српска једина брани слово и изворни Дејтон, и зато добија “по зубима” – наводи Тихонов.

Скопље је, анализира он ситуацију на Балкану, стигло до Тиранске платформе, а Београд је на корак до признања Kосова и уласка у НАТО.

– Западне амбасаде и Сорош успели су да мржњу подељених опција на Балкану доведу до тачке када би се ситуација могла запалити. Русија не сме да закасни. Ако закасни у пустињском делу Сирије, долази у питање Турски ток. Ако је Могеринијева рекла да Србима нико не говори истину, значи да је време да Путин скине рукавице – јасан је овај војни експерт.

 

Извор: srbijadanas.com / Informer