Издвајамо Свет

ПСАКИ ТВРДИ: Трамп је упао у Путинову замку

Бивша портпаролка Стејт департмента Џенифер Псаки оценила да су у сусрету Доналда Трампа и Владимира Путина на маргинама самита Г20, Руси очекивано, надиграли шефа Беле куће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Руси су управо надиграли председника САД, што је иначе, било сасвим предвидљиво“, написала је Џенифер Псаки у ауторском тексту за СNN.

Трамп се није припремио за састанак на одговарајући начин, па није ни могао да изврши притисак на руску страну. За разлику од њега Путин је дошао спреман  и остварио је своје циљеве. Трамп је, како је Псаки рекла, упао у Путинову замку.

Руска страна саопштила је да намерава да побољша односе између двеју земаља, детаљно се упозна са политиком САД, и размотри општу забринутост поводом терористичке опасности. И Руси су остварили предност у све три тачке, рекла је она.

Свој став утемељила је на „чињеници“ да је Трамп упркос уверености многих америчких ресора и политичара који тврде да се Русија мешала у прошлогодишње председничке изборе у САД, ипак тако лако Путину поверовао само „на реч“ да то није тачно.

Руски званичници више пута  су демантовали оптужбе за наводно мешање у предизборну кампању страних држава, подсећа портал телевизије RТ на руском.

 

Извор: Руска реч