Издвајамо Свет

РУСИ ЧЕКАЈУ: Америчко оружје спремно, Трамп одлучује ко ће први бити бомбардован, Иран или Северна Кореја, А ОНДА ПОЧИЊЕ …

Доналд Трамп се двоуми да ли да прво бомбардује Иран или Северну Кореју. Али ће их бомбардовати.

То је за њега одлучио Џорџ В. Буш, који је након 9/11 Иран, Ирак и Северну Кореју означио као “осу зла.“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Претходници председника Трампа, све до Џимија Картера, сви су имали такво мишљење о Ирану (Исламска Република).

Током година, амерички председници нису били одушевљени идејом о Исламској Републици Иран.

Многи, укључујући и бившег иранског шаха, видели су да је оживљавање Ислама било планирано за регион.

Исламизирајући Иран, Авганистан, Ирак, Северну Африку, Египат, Блиски Исток, Сирију, Азију, Далеки Исток, … итд., мултинационалним компанијама је лакше да траже благо на земљиштима које могу да досегну и помогну са проблемима које су они сами створили, или униште оне које не сарађију.

Куран није баш повољан за децу Израела, оптужујући их да су прекнули своју везу са Богом, и окренули му леђа након што им је учинио више услуга.

Након пада династије Пахлави, дошла је Исламска Република Иран. Затим је уследило стварање талибана у Авганистану – који је сада такође домаћин ИСИС-у. Затим је дошло до стварања ИСИС-а у Ираку – који се сада надалеко проширио.

То је одавно записано у картама које су делили Британци, Американци и њихови пријатељи.

Када падну Северна Кореја и Иран, план Илумината за светску доминацију ће бити завршен. Русија и Кина неће представљати претњу након што виде шта ће се догодити са Исламским светом који их окружује.

Шта би требало урадити са недавним провокативним претњама америчког лидера да ће истребити народ Северне Кореје? Амерички председник Доналд Трамп је прошле недеље јасно ставио до знања да уколико Северна Кореја настави да “провоцира“ САД, Ким Џонг Ун ће се срести са “ватром и бесом какве свет никада није видео,“ а ипак, Северна Кореја је одмах одговорила тако што је прецизирала тачну локацију коју ће гађати као одговор на то (од тада су одложили ту претњу.

И даље остаје да се види да ли је ово велико одвлачење пажње са Трамповог неуспешног председавања или је неизбежан рат са Северном Корејом заправо на помолу у не тако далекој будућности.

Међутим, док се све ово одвија, Трамп мора стално да се подсећа да се и он већ неко време бори за бомбардовање Ирана.

Како је документовала Анти-Медиа, Трамп је направио званичну стратегију за прекидање нуклеарног споразума из 2015. године који је потписан са Техераном, такође познати и као Заједнички акциони план (ЈЦПОА), тако да се детант са Ираном може у потпуности уништити.

Међутим, Трампов оригинални план је био проналажење начина да докаже да се Иран није понашао у складу са ЈЦПОА, тако што је наметнуо насмичне инспекције на иранским локацијама, тако да када дође време за следећу сертификацију Ирана (око октобра), Трамп може прогластити Иран неусклађеним са потписаним уговорима. С обзиром на чињеницу да се Иран ипак сматра усклађеним, Трамп је био присиљен да потврди његову усклађеност иако то није желео.

Генерално говорећи, владавина закона захтева да се људи сматрају невиним док се не докаже супротно. Трамп је то обрнуо и оптужио Иран да је крив иако постоје докази његове невиности. Он тражи начин да обезбеди контекстуалне чињенице које би могле подупрети његов случај (обично, прво доказати чињенице).

Чак и док је био заузет Северном Корејом, Трамп је једва чекао да прође период од 90 дана за следећу фазу сертификације Ирана. Он је у четвртак најавио да Иран “не поштује“ ЈЦПОА, иако је пре неколико недеља потврдио његову усклађеност.

“Мислим да они не живе у духу овог споразума,“ рекао је он новинарима у свом приватном голф клубу у Бедминстеру у Њу Џерзију, где се он тренутно налази на свом 17-дневном одсуству из Беле куће.

“Они нису усклађени са овим споразумом и сигурно нису у духу овог споразума, и мислим да ћете видети да ће се догодити неке чврсте ствари уколико се не буду придржавали споразума,“ додао је он, игноришући чињеницу да он зна да Иран јесте усклађен. Он није могао да пружи никакве нове докзе за ове тврдње.

Пре отприлике две недеље, Трамп је рекао за Wалл Стреет Јоурнал:

“Ми обављамо веома детаљне студије… Били смо изузетно фини према њима када смо рекли да су усклађени, у реду? Без сваке сумње, дали смо им користи. Али обављамо веома детаљне студије.“

“Мислим да се они неће понашати у складу са тим,“ додао је он. “Мислим да искоришћавају ову земљу. Искоришћавали су председника Барака Обаму који није имао појма шта ради. И ја не очекујем да ће они бити усклађени.“

Трамп жели да означи Иран као неусклађене чак иако тренутно нема доказа за то, али због чега тачно? Постаје све јасније да су Иран и Северна Кореја жртвени јарци који су дизајнирани да спасе Трампа од његовог несигурног наслеђа и несигурне будућности.

Ни једна од ових земаља не напада САД, нити им је то крајњи циљ. Само једна од њих је у последње време лансирала бомбу на територију друге земље – Иран је лансирао ракету у Сирију као одговор на терористички напад на њиховом тлу (војно присуство Ирана у Сирији је овлашћено преко споразума обостране одбране Ирана и Сирије).

САД бомбардују седам земаља у сваком тренутку и желе да бомбардују и осму (Филипине), уз претње деветој и десетој (Иран и Северна Кореја), поврх ове аспурдне представе агресије која већ уништава већину Блиског Истока и даље.

“Рат је здравље Држава,“ написао је есејист Рандолф Силиман Борн током Првог светског рата.

Узимајући у обзир да ће и Северна Кореја и Иран на крају вероватно бити подржани од стране нуклеарних гиганата Кине и Русије, рат ће се највероватније заврштити као тежак пад неколико држава пре свега укључујући САД.

 

Извор: Wебтрибуне.рс