Свет

СЕДАМНАЕСТ АГЕНАТА ФБИ, НСА И ЦИА ПОДРЖАЛО ПУТИНА: Клинтонови и Обама лажу, тајне демократа нису украли руски хакери!

У писму председнику САД Доналду Трампу тврде да се радило о две крађе и да су обе извршене у офисима ДП САД.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ових дана се на сајту америчке невладине организације Центар грађанских иницијатива појавио линк који води на сензационално писмо које је потписало 17 бивших сарадника ФБИ, НСА, ЦИА и других специјалних служби САД.

Није било крађе

Потписници су се тим писмом обратили Доналду Трампу, а њиме шефу државе предочавају доказе да је хистерија поводом упада „руских хакера“ у сервере Демократске партије САД лишена било каквог реалног основа.

 РУСКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Ово је улога АМЕРИКЕ у распаду СФРЈ

Навели су да је њихова истрага показала да су информације са компјутера Демократске партије копиране на спољни УСБ и то брзином од 22,6 Мб/с, што је знатно изнад могућности Интернета за било чији „дистанциони упад“.

Подвукли су да то значи да није било никакве и ничије хакерске крађе „демократских фајова“ јер је она извршена без коришћења Интернета!

Другим речим: крадљивац је био у прилици да се непосредно послужи компјутером-сервером Демократске партије САД, у одговарајућем њеном офису.

Ово значи само једно: крађу је извео неко од демократа ко је имао доступ партијским тајнама.

Потписници су указали и да је њихова истрага показала да се радило о две крађе. Односно: да су прво били жскинутиж подаци који су потом завршили на сајту WикиЛеакс, а да је до друге крађе дошло 5. јула 2016-те, након што се сазнало за прву.

Тврде такође да су фајлови који су били украдени у другом налету били подвргнути компјутерској обради. И то са намером да се фалсификовањем обезбеде докази да иза крађе стоје „свемогући руски хакери“.

Потписници писма посебно наводе да су се обе крађе, као и обрада фајлова, догодиле у временској зони америчке Источне обале, што – по њиховом мишљењу – такође води закључку да су се оба преступа заиста догодила на територији САД и да није било интернет-упада споља.

Крађе извела двојица људи

Седамнаесторица посебно истичу да су две крађе извела најмање двојица различитих људи који су највероватније били сарадници у седишту Демократске партије САД.

Први од њих – како наводе – тежио да дође до доказа да је партијски врх демократа умешан у махнације током унутарпартијске борбе између Хилари Клинтон и Бернија Сандерса.

Други је – да би смањио негативне последице по имиџ Клинтонове изазване првом крађом – покушао све свали на „руске хакере“.

Независни аналитичар Скип Фолден, бивши програмски менаџер ИБМ за информационе технологије, изучио је резултате 17 експерата и подржао њихове закључке.

Потврдио их је и бивши технички директор Агенције за националну безбедност Вилијам Бини.

Исто су потом учинили и неки други бивши сарадници НСА.

 

Извор: Fakti.org