Спорт

ЗБОГ ЊЕГА ЈЕ ВРЕДЕЛО ЧЕКАТИ: Звезда се ПОХВАЛИЛА великим појачањем! (ВИДЕО)

Потписан трогодишњи уговор.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Француски крилни центар Матијас Лесор потписао је трогодишњи уговор са Црвеном звездом.

Један од најталентованијих младих играча у Европи на позицији крилног центра и центра, стиже међу црвено-беле из француског Нантера за који је играо прошле сезоне.

ВУКАДИНОВИЋ: Српска жаба довољно скувана – Вучић отворено нудио Косово Албанцима

Лесор је пореклом са Мартиника, своју каријеру градио је у Француској играјући за екипе ЕЛАН Шалона (2014-2016) и Нантера (2016-2017), са којим је освојио ФИБА Еврокуп, Куп Француске, а такође је играјући за тај тим добио и награду за најбољег “шестог играча” француске лиге уз скоро 11 поена и 7 скокова по утакмици.

Лесора је на последњем драфту изабрала екипа Филаделфије у другој рунди. Одликују га изузетне физичке предиспозиције и велика снага.

https://youtu.be/Nk0NNhV-zEQ

Висок је 206 цм и тежак 110 килограма, и својим доласком још више ће оснажити игру Црвене звезде у рекету.

– Реч је о веома талентованом играчу и са те стране, настављамо са улагањем у будућност. Матиас је потписао уговор на три године, посебно сам задовољан чињеницом да је изабрао Црвену звезду, иако је имао озбиљне понуде неколико евролигаша. Огроман је потенцијал и очигледно је препознао да ће да напредује у дресу Звезде, јер су претходних сезона на тој позицији изванредно играли Боби Марјановић, Маик Зирбес, Огњен Кузмић. Формирамо млад, изузетно квалитетан тим, који ће сигурно напредовати како време одмиче и са те стране очекујемо стрпљење, изјавио је директор Црвене звезде, Давор Ристовић, а пренео клупски сајт.

 

Извор: Srbija Danas