Спорт

Звезда лако срушила Чуку, навијачи увредама испратили Дринчића са Маракане!

Фудбалери Црвене звезде победили су Чукарички са 1:0 у 3. колу Суперлиге, али су остали без важног адута.

Све је пало у сенку повреде Бранка Јовичића, који се брзо искристалисао у веома важног играча и адута у елиминацији Спарте Праг.
Врхунски је био спреман Јовичић за овај период сезоне, покривао је велики део терена у сваком мечу до сада у тандему са Доналдом, али је по њега кобан био већ осми минут против Чукаричког.
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тада му је брутално уклизао Никола Дринчић и дошло је до прелома метатарзалне кости, а у Звезди су посебно кивни на арбитра Мажића што није показао црвени картон.

У наставку је Звезда имала благу иницијативу, Чукарички није штедео домаћине када су стартови били у питању, а у 20. минуту су црвено-бели поновили акцију виђену против Спарте Праг за вођство.

Лопта је ишла ниско и оштро на пас Канге, одбрани је побегао Радоњић, али је заустављен фаулом за пенал.

Одбранио је Кировски Пешићу ударац са 11 метара, али не и одбитак, после чега је славље муњевито утихнуло. Јовичића је заменио Рачић, амбулатна кола су кренула са Маракане, па је свима било јасно шта се дешава – мало касније су добили и званичну потврду.
Лука Аџић и Немања Радоњић су као тандем показали раскошан таленат, али и малу недореченост у завршници, па је дуго остао на семафору исти резултат.

У 74. минуту, Гелор Канга је мајсторски упослио Пешића и рутински је то претворено у 2:0, да би затим право освежење представљао Ненад Милијаш.

Брзине и кондиције можда нема за цео меч, али је мајсторство ту, искусно је проиграо Филипа Стојковића по десној страни за 3:0, чиме је све било решено и Чукарички је потпуно спустио гард.

Остали су огорчени навијачи, који су Дринчића испратили уз увреде и скандирање „Дринчићу, мајмуне“, свесни колико ће недостајати Јовичић против Краснодара.

Црвена звезда – Чукарички 3:0

Стадион: Рајко Митић Судија: Милорад Мажић Гледалаца: 7.418

(Пешић 20, 74, Стојковић 81)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Бабић, Савић, Анђелковић, Јовичић (од 20. Рачић), Доналд, Аџић (од 64. Милић), Канга (од 77. Милијаш), Радоњић, Пешић

ЧУКАРИЧКИ: Кировски, Црномарковић, Ђурић, Пушкарић, Богосавац, Дринчић, Лагатор, Кајевић (од 77. Зорић), Бојић (од 73. Јовановић), Обрадовић, Ожеговић (од 73. Мудрински)

 

 

Извор: Telegraf.rs