Издвајамо Србија

КАРИЋ У ПРОБЛЕМУ: Објавио да хоће власт, па му сад активирали криминалне афере МОРАЋЕ ОПЕТ ДА БЕЖИ

Последњих неколико дана једна од главних тема провладиних дневних листова је Богољуб Карић, бивши бегунац од српског правосуђа и бивши власник Мобтела. Разлог Карићевог честог помињања у медијима и оптужби на његов рачун јесте новац. Појединци блиски власти одлучили су да га просто речено – рекетирају.

– Карић је узео огроман новац из Мобтела, у питању су стотине милиона евра. Њему је дозвољено да се врати у земљу, али то све мора да плати. Активиране су му неке старе истраге, он се са неколико изјава протеклих дана додатно компромитовао и сада мора да плати свој мир. Колико ће то трајати и колико ће трпети нико не зна, али не би нас чудило да опет заврши у некој Москви или Минску. Сви у Србији знају колико је узео пара из Мобтела и зашто би он сам у томе уживао, логика је тих људи – каже извор из врха српског МУП-а.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они додају да су истраге против Карића поново актуелне.

– Оно што вам можемо рећи јесте да власт у тајности и даље држи отворене кривичне поступке против њега, како би му дали до знања да их увек могу активирати. Ових дана је тужилаштво тражило од МУП-а Србије додатне провере у вези Карића, неке истраге из доба Мобтела су поново актуелне, ствари које су пропуштене приликом прве истраге, што му је и дато до знања. Свестан је да би уз помоћ медија и ових информација био уништен за неколико дана. И прошли пут када је побегао из Србије, прво је почео да показује политичке амбиције и иступа у јавности – незванично каже извор из српског правосуђа.

Док све то траје, провладини медији су пуни вести о прљавим Карићевим пословима. Тако један од њих пише да Карић сматра да је оштећен на име имовине и добити и хоће да узме вредне државне фирме и земљу, потражујући од државе 1,3 милијарде евра, а због тога хоће да скине с власти председника Србије који му то не дозвољава.

Позивајући се на неименовани извор, овај лист наводи да Карић планира да преузме банке, предузећа и земљишта и сматра да држава треба да “намакне” 1,3 милијарде евра, што на име потраживања имовине која му је одузета, што на име добити коју је он исконструисао у својим пословним плановима. У ту суму, како се наводи у тексту, Карић је урачунао велелепне виле, куће и станове, десетак предузећа и луксузни возни парк, чија се вредност процењује на око 70 милиона евра. Уз то, додаје, Карић би да преузме ПКБ по “багателној цени од 30 милиона евра, иако држава сматра да то предузеће вреди 145 милиона”.

На Карићевом списку жеља, према писању другог таблоида, јесте преузимање Комерцијалне банке за багателну цену, а све то је зачињено тврдњама да Карић жели да буде премијер Србије и да сруши председника Вучића.

Медијски сигнали

У недавном интервјуу “Блицу”, новинарка је упитала Карића да ли је љут на Вучића јер му “није дозволио да приватизује Пољопривредни комбинат Београд.
– Што бих био љут? Срцем и душом сам га подржавао у кампањи, направио је нешто што нико није откад постоји Србија. Помирио нас је са Истоком и Западом, немамо стресове шта ће нам ко рећи. Најбољи посао је урадио откад постоји Србија. Први пут буџет је у плусу, а његови претходници користили су функције и кабинете да крчме Србију, гледали су на њу као своју банку – вајкао се Карић.

Богољуб недоступан

До Богољуба Карића, његове породице и партијских колега јуче је било немогуће доћи, па се може претпоставити да су били затечени нападима и оптужбама медија блиских шефу државе. Карићев брат Драгомир, који је и републички посланик и редовно се јавља на позиве, јуче је “био на важном састанку”. У Покрету Снага Србије, чији је Богољуб лидер, кажу да портпарола странке немају.

 

Извор: Блиц.рс

БОНУС ВИДЕО