Регион Србија

ВУЧИЋ „СПУСТИО“ ИЗЕТБЕГОВИЋА: Ја цитирам званични став БиХ, а онда се јави Бакир – ЕТО, О ТОМЕ ВАМ ЈА ГОВОРИМ!

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић релативизовао је данас став који су новинарима изнели председник Србије Александар Вучић и председавајући Председништва БиХ Драган Човић да ће спољна политика Сарајева у вези са отвореним унутрашњим питањима Србије, бити прилагођавана ставовима Београда

Иако је на прес конференцији у име Председништва БиХ говорио Човић, Изетбеговић је на самом крају конференције „упао“ у реч Човићу, рекавши да „мора нешто да појасни“, у вези с тим „да ће БИХ водећи своју међуанродну политику чекати на став Београда“.

– Међунородну политику БИХ водиће ова три човека (чланови Председништва БиХ), и она ће се водити у Сарајеву. Наравно, и те како ћемо узети у обзир ставове суседних земаља, јер живимо са Србијом и живимо са Хрватском, као и са ЕУ, где смо преузели обавезе у процесу интеграција. Али, мој став је да се спољна политика води у Босни и Херцеговини и ја сам молио Човића да то изнесе као свој став, а не као став Председништва – рекао је Изетбеговић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након тога, реаговао је председник Вучић и уз осмех рекао:

– Е, овако вам изгледа све. Ја сам цитирао шта сам добио у току званичних разговора, али овако вам изгледа и око Косова, и око граница – рекао је Вучић.

На почетку прес конференције, Човић је рекао:

– Наш став, став три члана Председништва, када је реч о унутрашњим питањима Србије, је да ћемо та отворена питања у вођењу спољне политике прилагођавати стајалиштима Београда.

Председник Србије је на почетку обраћања на прес конференцији рекао да ће Босна и Херцеговина у вези питања Косова и Метохије имати исти став као и Србија, све док Србија не заузме другачији став, те да је то речено на састанку са члановима Председништва БиХ.

Председник Србије је додао да је то став Председништва БиХ и да није у питању само став српског члана тог тела.

Извор: Tanjug