Издвајамо Србија

ЂИНЂИЋЕВО ПРОРОЧАНСТВО ПОТРЕСЛО СРБИЈУ! Зоран је предвидео када ће Срби и Албанци живети заједно на Косову!

Фото: Јутјуб

Срби су склони поделама, оне најбоље успевају на овом тлу Балкана, те се тако деле на партизане и четнике, Звезду и Партизан, комунисте и монархисте, али и на Ђинђићевце и Милошевићевце. Колико је јак ривалитет био између Слободана Милошевића, лидера СПС и првог човека Демократске странке Зорана Ђинђића, најбоље се може видети у речима првог демократског премијера Србије које је рекао Славоју Жижеку, најпознатијем словенском интелектуалацу и једном од глобално најзначајнијих мислилаца нашег времена. Ипак у њему је тадашњи лидер ДС-а изрекао и једно пророчанство – када ће Срби и Албанци живети заједно и у миру на Косову.

Преносимо вам део разговора Ђинђића и Жижека за који мало ко у Србији зна, јер су према речима многих демократских политичара ове речи биле забрањене у Србији због “вређања Милошевића и његовог режима”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање Жижека да ли верује да ће Срби и Албанци моћи живети заједно у миру и када? Ђинђић одговара:

– Не, то ће трајати пуно, пуно дуже. Као прво, биће тешко гарантовати и минимални оквир за свакодневни заједнички живот. Сигурно је да ће народи ове регије моћи изаћи једни с другима на крај ако имају заједнички циљ. А то може бити само приближавање Европи.

– Мислим, у балканским земљама морамо се понашати као у фудбалској репрезентацији. На крају, ни у великим тимовима играчи се не воле, понекад се чак и мрзе, али играју заједно и покушавају заједно победити. Ако препознамо да своје циљеве можемо постићи само преко међусобне сарадње у региону, а онда ћемо се у будућности моћи опходити једни с другима мирољубиво чак и из чистог егоизма.

 

Извор: Телеграф