Свет

ПУТИН ОДГОВОРИО АМЕРИМА: Лоша вам је листа, ГДЕ САМ ТУ ЈА?! Али нема везе – ПСИ ЛАЈУ, КАРАВАНИ ПРОЛАЗЕ!

Руски председник Владимир Путин се нашалио поводом тога што је његово име изостало са „Кремаљског списка“, односно „Путинове листе“, чак је изјавио да се осећа увређено јер он сам није на њој.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Путин је истакао да сматра стварање „Кремаљског списка“ непријатељским актом усмереним против Русије. Руски председник је додао да није видео документа, али да су га колеге информисале.

– Пси лају, каравани пролазе. Русији мора да се бави унутрашњим питањима – рекао је Путин са састанку са учесницима своје изборне кампање.

Путин је у свом одговору користио стару арапску пословицу, која се користи у многим језицима од Блиског истока па све до Индије. Није тајна ни то да је и сами Срби често употребљавају.

Да подсетимо, администрација америчког председника Доналда Трампа објавила је листу од 114 имена руских политичара и 96 „олигарха“ који су своје богатство стекли током владавине Владимира Путина, а на листи су, између осталих, премијер Дмитриј Медведев, шеф дипломатије Сергеј Лавров, али и бизнисмени Роман Абрамович, Олег Дерипаска и Еуген Касперски.

Како наводи АП, администрација је на тај начин одговорила на захтев Конгреса да САД казне Москву због мешања у америчке изборе 2016. године. Неформално названа „Путинова листа“ је у ствари документ на седам страна који је део закона о анти-руским санкцијама.

Првобитна замисао Конгреса била је да именује и „осрамоти“ оне за које се верује да имају корист од Путинове власти у исто време док САД настоје да дипломатски и економски изолују Путинову владу.

 

Извор: Srbija Danas