Издвајамо Регион

ЊЕГОШ СЕ У ГРОБУ ПРЕВРЋЕ – ЦРНОГОРЦИ У НЕВЕРИЦИ: Мило гради НАТО базу на Сињајевини?!

Столтенберг и Ђукановић (фото:ЈуТјуб)

Црногорско Министарство одбране саопштило је да ће на планини Сињајевини саградити полигон за гађање, уништавање вишка наоружања и једну врсту НАТО базе

Међутим, будући да је општина Мојковац, у којој се налази Сињајевина, пре неколико година добила 300.000 евра од ЕУ како би промовисала Сињајевину у регионални парк, Министарство одбране је затражило од општина којима Сињајевина припада, да се изјасне о градњи војних полигона на том подручју, преноси данас лист Политика.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи, Влада Црне Горе се одлучила на тај корак јер пројекат ЕУ није обавезујући.

Општине Мојковац и Колашин добиле су писмо од Министарства одбране у којем траже да се изјасне да ли „постоји сметња да се на Сињајевини, ускоро регионалном парку, граде војни полигони за бојна гађања и за уништавање убојитих средстава“.

Становници месне заједнице Липовска бистрица противе се таквој одлуци, наводећи да неће „дати планину ни за какве базе“.

– Савина вода је једино извориште питке воде у том делу Сињајевине. Све те воде би било каквим активностима неког већег домета биле угрожене, а са тим водама били би смо угрожени и ми. Уз то били би угрожени и пашњаци – изјавио председник МЗ Липовска бистрица Петар Кекер, наводи Политика.

 

Извор: Политика