Издвајамо Србија

ДАЧИЋ ОДБРУСИО ХАРАДИНАЈУ: Заборави границу! Косово је српско, па не може Србија да се граничи са Србијом!

Министар иностраних послова Ивица Дачић био је гост вести Прве телевизије, у којима је говорио о Косову, али и о спорној поставци у Културном центру у Паризу.

Шеф дипломатије је говорио и о састанку са Сергејом Лавровом, где је истакао да је Русија одувек стратешки партнер Србије и да је састанак био посвећен питању Косова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Русија је наш стратешки партнер. Имали смо њихову подршку и имаћемо је увек. Ми не можемо да се одбранимо без Русије. Нећемо водити било какав дијалог без подршке Русије“, рекао је Дачић, преноси Б 92.

Дачић је додао да је изражена потпуна подршка и истакао да је било тешко разговарати о детаљима, јер се налазимо на почетку дијалога.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је, поводом захтева косовског премијера Рамуша Харадинаја да се почне с радом на обележавању границе између Косова и Србије, да између централне Србије и Косова не постоји граница, већ административна линија и да не може доћи до демаркације.

„То је позориште у кући, заостали су времену. Не вређам их, јер они не прате дешавања у свету. Они обележавају Клинтонов рођендан, а велике промене су се десиле у међународној политици. Косово је фикција која не постоји у реалности међународне политике“, навео је Дачић.

Упитан о враћању обавезног војног рока за мушкарце, Дачић је рекао да он припада генерацији која је служила војску, да он редовни војни рок никада не би укинуо, али да га је тешко вратити када је укинут.

Дачић је прокоментарисао и спорну скулптуру Микија и Паје у Културном центру у Паризу.

„Културни центар је формално део дипломатске мреже, а ингеренције има Министарство културе. Тај програм је дошао из Министарства културе, али та сцена није морала да се нађе поред Белог анђела. То је скандалозно. Мере су предузете, али се о њима не говори док не ступе на снагу“, рекао је Дачић.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com