Издвајамо Србија

СКАНДАЛОЗНИ ИСТУПИ ИГУМАНА САВЕ ЈАЊИЋА: НАТО БОМБАРДОВАЊЕ је била хуманитарна интервенција! (ФОТО)

У низу скандалозних иступа, укључујући и целивање крвавих руку војника терористичке ОВК у загрљају крвника Агима Чекуа, националист.рс открива још неколико испада иза којих стоји отац Сава Јањић, познати промотер косовске независности

Током, али и после бомбардовања, док су агресорске гранате бесомучно падале по цивилним објектима у разапетој Србији, Јањић је хвалио бомбардовање, описујући га као хуманитарну интервенцију за коју је искључиво крив Београд!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У књизи „Разумевање рата на Косову“ које потписују албански аутори, отац Сава се цитира на неколико места, а посебно је упечатљива изјава са 187. стране овог прошиптарског памфлета где каже: „Бомбардовање је била велика трагедија, али је оно било директно испровоцирано од стране Београда“ и тако у потпуности амнестира своје пријатеље сепаратисте!

Сличну изјаву Јањић је дао и три године касније, за портал опендемоцрацy, иза којег готово директно стоји очигледно један од његових спонзора, злогласни Џорџ Сорош. Тамо већ у првој реченици своје колумне, Јањић НАТО агресију описује као „хуманитарну интервенцију“ која је служила да, ваљда осиромашеним уранијумом, „заштити људска права“.

Фото: Принтскрин

Да симпатије према терористичким властима квази државе Косово, али и независности покрајине нису ништа ново, потврђује и интервју који је отац Сава дао за Независну светлост у јулу 2000. године, у којој тврди да Косово може опет у неком облику бити део Србије, „али никако као раније, кроз потлачивање и колонијални однос Београда“!

Већ тада он почиње да говори о потреби да се „граде везе између Србије и Косова на демократским основама“, одвајајући те субјекте као два одвојена и равноправна, уз напомену да ће „свакако бити интегрисани у модерно грађанско европско друштво“.

 

Извор: Informer.rs/nacionalist.rs