Занимљивости Издвајамо

НЕЗАПАМЋЕН СЛУЧАЈ: Украли покојника гробарима с лопате! Нећете веровати ко је то учинио и колико се закомпликовало!

Фото: Јутјуб

Управник гробља у војвођанској вароши био је запањен када је затекао обијена врата капеле, а умало га инфаркт није стрефио када је видео да је нестао покојник кога је дан раније сместио у капелу

Родбина је тог мартовског дана 1995. требало тачно у подне да преузме тело и сахрани га. Управника Перу ухватила је паника, јер за 20 година колико ради тај посао ништа слично није доживео. Одмах је обавестио директора комуналног предузећа које газдује гробљем, а он му је дао савет да случај пријави полциији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пера је правдао директору да је тело покојника било допремљено возилом приватног погребника, али да је све било у реду.

– Сахрана је била заказана за наредни дан. Тачно у 15 сати сам закључао капелу и отишао кући – јадао се Пера.

Ипак, испоставило се да су рођаци покојника поново дошли на гробље чим је он отишао с посла.

– Капела је била закључана. Отишли су на гробље да потраже неког од радника да им отвори. Видели су поворку која је баш тада испраћала једног смртника на вечни починак и од гробара тражили кључеве капеле. Он их је упутио на „одговорно лице”, али се њима журило јер су купили нову гробницу у центру вароши и нису га послушали! Комадом мермера из дворишта каменоресца, које се налази тик поред капеле, разбили су стакло на вратима капеле и украли покојника! – испричао је просјак који се обрео на гробљу.

Сутрадан је у штампи осванула скандалозна вест. Цела варош је брујала о томе и навелико испредала приче о крађи покојника. У званичном допису директор комуналног предузећа је написао да је родбина провалила у капелу и без дозволе „одговорних лица” однела покојника.

Родбина је после сахране и задушног ручка завршила у полицији. Унук покојника је тврдио да је затекао отворена врата на капели.

– Гробарима који су копали раку сам рекао да ћу дедино тело пренети на ново гробље у центру вароши. Мислио сам да је то довољно и да ми не треба посебно одобрење. Ваљда могу свог деду да сахраним тамо где ја хоћу! Цео случај су надувале новине. Возач предузећа за погребне услуге ми ништа није рекао, а нисам знао да је он конкурент јавном комуналном. Због њиховог ривалства страдају ожалошћени ни криви, ни дужни – рекао је унук.

Представници погребних услуга тврдили су на суду да није било крађе леша и да су то чаршијске лакрдије.

– Комунално предузеће пошто-пото хоће монопол. Нигде не пише да покојник мора да се сахрани у њиховој режији! – правдали су се приватници.

 

 

Извор: Снежана Џ Стојановић/Ало/Н.С.