Издвајамо Србија

САМАРЏИЋ: Реакција црквених људи је државничка – НЕ ДАМО ОНО ШТО ЈЕ НАШЕ, МА КОЛИКО БИЛО ОКУПИРАНО!

Некадашњи министар за Косово и Метохију Слободан Самарџић оценио је данас да без обзира на дилему да ли је „разграничење“ Србије и Косова реално или није, став рашко-призренских великодостојника остаје као упозорење да ниједан део Косова и Метохије не сме да се преда.

Док Вучићева најава „разграничења“ представља бедну трговину нечег што није његово – дела државе за нешто што је само његово – самодржавље на крњем простору државе, док је реаговање црквених људи је државничко – „не дамо оно што је наше, ма колико било окупирано“, илустровао је у ауторском тексту Самарџић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовој оцени, разграничење није реално, „јер су се Александар Вучић и Ивица Дачић обавезали да Србија и Косово, онакво каквог га признају они којима су се обавезали, потпишу споразум о признању“.

У Србији се нашла плитка политичка памет која ће понудути руку за потписивање акта о дефинитивном одрицању од дела територије. Реч је, уставно гледано, о прекршају многих његових одредби, и оне о територијалном јединству и целовитости државе, констатовао је Самарџић.

 

Извор: ФоНет

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ