Издвајамо Свет

БРИТАНСКИ ИСТРАЖИВАЧ РЕШИО НАЈВЕЋУ МИСТЕРИЈУ: Тврди да је открио малезијски авион у… (ВИДЕО)

Британац Ијан Вилсон тврди да је открио нестали авион у џунглама Камбоџе.

Напори да се открије шта се тачно догодило са авионом на лету 370 Малезија ерлајнза настављају се у последњих неколико месеци, а истраживачи су упорни у намери да реше овај мистериозни нестанак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сада Ијан Вилсон, аматерски технолошки детектив који је тражио авион на Гугл мапама верује да је можда дошао до кључног доказа. Он то поткрепљује и фотографијом на којој се види нешто попут авиона, а до које је дошао детаљно претражујући сателитске снимке Гугл мапа. Обећао је и да ће лично да посети то подручје како би се уверио у оно што је наводно открио.

“ Ако мало боље погледате, јасно је да се авион налази на најзеленијем и најмрачнијем подручју и да га је тешко пронаћи“, каже Вилсон, иначе видео продуцент по занимању.

Иако су скептици истакли да би тај авион на слици једноставно могао бити авион који је летео над џунглом, Вилсон остаје истрајан у својој тврдњи да је открио олупину МХ370.

“По мерењима Гугла, ви гледате на око 69 метара, али изгледа да постоји празнина између репа и задњег дела авиона,“ рако је он.

“Мало је већи, али постоји празнина коју би вероватно требало узети у обзир“ , каже Вилсон.

CHINA has used a space satellite to zoom in on a location in the Cambodian jungle which it has been claimed the MH370…

Posted by Amed Post on Saturday, September 8, 2018

Авион Малезија ерлајнза нестао је 8. марта 2014. на путу од Куала Лумпура за Пекинг. Бројне потраге и истраге околности несреће још нам нису дале одговор на питање што се догодило с авионом и с 239 људи који су били у њему.

 

Извор: Курир.рс/Сан