Издвајамо Спорт

ШАЋИРИ СЕ УПЛАШИО? Шиптар се извинио пред долазак у Београд због двоглавог орла

Фудбалери Швајцарске одржали су конференцију за медије повод почетка Лиге нација.

Конференцији су присуствовали репрезентативци Гранит Џака, Ђердан Шаћири, Лицштајнер и Ђору заједно са селектором Петковићем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прва тема ове конференције није била Лига нација, већ скандал који су својим потезима направили Гранит Џака и Ђердан Шаћири за време Мундијала у Русији.

Подсетимо, њих двојица су рукама направили “двоглавог орла“ приликом прославе гола против селекције Србије, што је симбол велике Албаније и на тај начин покушали да испровоцирају наше репрезентативце.

Савез ове земље је после окончања Мундијала наредио свим репрезентативцима да се одлуче само за једно држављанство, и да фудбалери са двојним држављанством нису добродошли у ову селекцију.

Швајцарски савез је за време Мундијала кажњен због прославе Шаћирија и Џаке, а осуда јавности је била још ригорознија.

Због свега тога, репрезентативци су одлучили да се јавно извине целој нацији због свог понашања:

“Било би глупо да то урадим поново. Чак ме је изненадило што се тај потез сматрао важнијим од два гола против Србије. Пре утакмице смо били провоцирани у новинама, а током утакмице са трибина. Ови гестови су били реакција на те провокације,“ рекао је Џака који је истакао да је поносан што игра за Швајцарску и додао:

“Имам само швајцарски пасош,“ закључио је Џака.

После њега, микрофон је узео Ђердан Шаћири:

“Извињавам се што је двоглави орао погодио неке људе. “

Швајцарци су у другом мечу Мундијала у Русији савладали репрезентацију Србије резултатом 2:1, а голове за ту селекцију постигли су управо ова два фудбалера.

Ђердан Шаћири са свој садашњим клубом Ливерпулом долази 6. новембра на Маракану како би одиграо меч Лиге шампиона. Ливерпул и Звезда су у групи још са ПСЖ-ом и Наполијем. Делује да је жреб у Монако знатно утицао на ово одлуку Шаћирија и да су притисци од челника УЕФА били превелики. На крају је Ђердан морао да попусти и јавно се извини због својих потеза.

 

 

Извор: Курир/Ало/Н.С.