loading...
Издвајамо Србија

ОН ТВРДИ ДА ЋЕ ВУЧИЋ ПОТПИСАТИ: “Почетком 2019. Косово и југ Србије добијају самосталност”

Председник Народне странке Вук Јеремић тврди да председник Србије Александар Вучић убрзава преговоре о разграничењу и да би споразум Вучића и косовског председника Хашима Тачија требало да буде објављен у прва четири месеца 2019. године.

Фото: Јутјуб

„Разграничење значи да са оне стране границе остане 90 одсто територије аутономне покрајине Косово и Метохија и још делови југа Србије, што Албанци зову Прешевском долином“, рекао је Јеремић на Главном одбору своје странке, поводом годину дана рада.

Он тврди и да ће Косово постати пуноправна чланица Уједињених нација, попут Србије данас и да неће постојати ниједна препрека у међународном праву да се уједини са Албанијом. „Када говорим о великој Албанији не говорим напамет“, додао је Јеремић, који је говорио дуже од једног школског часа и у више наврата је у београдском Сава центру добијао аплауз својих присталица.

Јеремић је предочио да би се Србија могла суочити са новим територијалним захтевима ако данас пристане да у миру „прецрта своје границе“. Вучић је тога свестан, али је његова визија Србије проклета авлија, сматра Јеремић, који је за свог политичког конкурента на власти рекао и да је у свађи „са моралом и разумом“.

Јеремић је своје присталице позвао на јединство, а изразио је и уверење да ће његова странка бити наредна политичка групација која ће управљати Србијом. „Идеја Народне странке је јединство опозиције“, поручио је Јеремић и поменуо окупљање опозиције у оквиру Савеза за Србију. Јеремић је оценио и да је стање у Србији све горе и да 70.000 радно способних грађана годишње напусти земљу, јер су изгубили наду. Чланови Народне странке нису изгубили наду, иначе не би били у тој политичкој организацији, закључио је Јеремић.

 

Извор: Фонет

loading...