Издвајамо Србија

ОН ТВРДИ ДА ЋЕ ВУЧИЋ ПОТПИСАТИ: “Почетком 2019. Косово и југ Србије добијају самосталност”

Председник Народне странке Вук Јеремић тврди да председник Србије Александар Вучић убрзава преговоре о разграничењу и да би споразум Вучића и косовског председника Хашима Тачија требало да буде објављен у прва четири месеца 2019. године.

Фото: Јутјуб

„Разграничење значи да са оне стране границе остане 90 одсто територије аутономне покрајине Косово и Метохија и још делови југа Србије, што Албанци зову Прешевском долином“, рекао је Јеремић на Главном одбору своје странке, поводом годину дана рада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он тврди и да ће Косово постати пуноправна чланица Уједињених нација, попут Србије данас и да неће постојати ниједна препрека у међународном праву да се уједини са Албанијом. „Када говорим о великој Албанији не говорим напамет“, додао је Јеремић, који је говорио дуже од једног школског часа и у више наврата је у београдском Сава центру добијао аплауз својих присталица.

Јеремић је предочио да би се Србија могла суочити са новим територијалним захтевима ако данас пристане да у миру „прецрта своје границе“. Вучић је тога свестан, али је његова визија Србије проклета авлија, сматра Јеремић, који је за свог политичког конкурента на власти рекао и да је у свађи „са моралом и разумом“.

Јеремић је своје присталице позвао на јединство, а изразио је и уверење да ће његова странка бити наредна политичка групација која ће управљати Србијом. „Идеја Народне странке је јединство опозиције“, поручио је Јеремић и поменуо окупљање опозиције у оквиру Савеза за Србију. Јеремић је оценио и да је стање у Србији све горе и да 70.000 радно способних грађана годишње напусти земљу, јер су изгубили наду. Чланови Народне странке нису изгубили наду, иначе не би били у тој политичкој организацији, закључио је Јеремић.

 

Извор: Фонет