Издвајамо Србија

РЕЧИ МЕХАНИЧАРА УПУЋЕНЕ ЋЕРКИ РАЗНЕЖИЛЕ СРБИЈУ: „Сине, врата ове куће су ти увек отворена. А буде ли те икад такао онај твој, сломићу му…“

Фото: Pixabay.com

Ова девојка има избора и сигурно неће бити једна од жртава

Психотерапеут др Владимир Ђурић активан је на друштвеним мрежама, нарочито Фејсбуку, па врло често уме да одушеви и расплаче Србију својим запажањима и искуствима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Један од последњих посветио је љубави између очева и ћерки.

Преносимо вам његов нови статус:

– Сине, врата ове куће су ти увек отворена. А буде ли те икад такао онај твој, само дођи, погледај ме и загрли… Не мораш ми ништа рећи. Сломићу му сваку коску у телу”, рече мој аутомеханичар пре неки месец причајући о ћерки пред удајом.

Ћелав, необријан, гојазан, у прастаром комбинезону скроз зафлеканом од уља, са цртом од зноја и прашине по сред чела и „закрвављеним очима са душом“.

Велики сам фан психотерапије, обожавам све што има везе са њом – конгресе, семинаре, едукације и радионице, предавања, филмове и странице на интернету са том тематиком…

„Sine…vrata ove kuce su ti uvek otvorena…a bude li te ikad takao onaj tvoj…samo dodji…pogledaj me…i zagrli …ne moras mi…

Geplaatst door Dr Vladimir Djuric op Donderdag 7 december 2017

Међутим, највише волим што се поменута наука или можда „тајна вештина“ може наћи свуда, у свакој људској интеракцији или месту. У филхармонији, позоришту, кафани, шеталишту, кошаркашком терену… Па и у аутомеханичарском каналу док отац који је ту оставио своје најбоље године да би прехранио и ишколовао своје чедо држи предавање о васпитавању ћерки.

И нема тог професора универзитета и књишког мољца који боље познаје материју и ко је учио са више разумевања, љубави и оданости према породици чувајући то пиле с његовим очима у рукама црним од уља након 12-часовне смене у каналу.

Шта мислите, да ли ће та девојчица бити малтретирана?

Да ли ће трпети психичко и физичко злостављање у браку?

Да ли ће мислити да нема спаса, пропити се и навући на таблете?

Да ли ће развити панику, хипохондрију или неку психосоматску болест левитирајући између пакла у браку и пакла осуде од стране своје сопствене породице или друштва?

Или ће схватити да НЕ МОРА да остане у том браку, да има алтернативу, да има тају, без свих зуба, али са великим срцем, огромном душом и још већим рукама које ће је бранити од свега и свачега?

А чим не мора, то је сасвим други падеж. Њена срећа је тада само њена ствар и зависи од њених личних преференција.

Али зато њена туга… Увек има с ким поделити, а туге које се деле и нису толико страшне”.

 

Извор: Ало.рс/Д.С.