Издвајамо Србија

ВОЗАЧИ ОПРЕЗ! ОВА ПРАВИЛА МОРАТЕ ЗНАТИ: Владимиру је полиција написала 9 КАЗНИ, побеснео је а и ВИ ћете кад видите зашто

Превозник Владимир Жунић (44) из Пријепоља јуче баш није имао среће с патролом саобраћајне полиције, која му је у року од свега сат времена написала чак девет прекршајних пријава!

Приватног аутопревозника зауставила је саобраћајна полиција код Лимских бисера и написла девет пријава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сат и по су ме тројица полицајаца држали поред пута и писали казне. Нисам могао да верујем шта ми се догађа и све сам доживео као класично иживљавање. Ишао сам код командира полиције да питам да ли је ово могуће али није био на послу, рекли су ми да дођем данас после 15 часова – рекао је Жунић за „Глас западне Србије“.

Додаје да није направио тако велике прекршаје да би добио толики број казни.

– Написали су ми пријаве за тахограф траке. Ја јесам приватни аутопревозник, али нисам знао да тахограф листић кад дођем са вожње треба да извадим, и то је у реду што су ми писали казну, нисам знао, сада знам – каже.

Међутим, Жунић се не слаже са свим одлукама које су донели полицајци.

– Затим, што нисам писао неке потврде, али у главном у тим потврдама се лажирају извештаји. Рецимо, возе од Суботице и у Ужицу им се завршава девет сати вожњи, они ваде тахограф траку и пишу потврду да су одатле кренули, а ко је из Суботице довезао камион, то ништа. Код мене се по километражи види да је камион мировао, мислио сам да је то меродавније и зато нисам написао те три потврде. Они чак од нас траже да их пишемо писаћом машином. Ја не могу да возим камион и да будем дактилограф, да носим и писаћу машину – наводи Жунић.

С друге стране, познаваоци саобраћајних правила кажžу да су полицајци поступили по закону када су писали пријаве.

Жунић има свој камион, пријављен је и уредно плаћа своје доприносе, а сада још треба да плати и 45.000 динара за девет казни, или половину ако уплати у одређеном року.

 

 

Извор: Глас Западне Србије